napi hírmorzsák

Kanadai tervezők “mutálódott bútorokat” készítettek egy poszt-apokaliptikus kiállítás részeként

Nyolc helyi tervező készített szokatlan bútorokat a Fictions kiállításhoz, amelyet disztópikus környezetben rendeztek be Montrealban, Kanadában. A tizenhárom darab, amelyet a Fictions részeként online mutattak be, többek között bronzüvegbe burkolt székek, mészkőből faragott titkos szekrények és totemszerű agyagművek.

“Fictions of mutated furniture” azaz “mutálódott bútorok fikcióinak” leírva, a kollekció számos darabjának olyan formája és funkciója van, amelyek szokatlannak vagy másviláginak tűnnek a jelenlegi perspektívából tekintve. Nicolas Bellavance-Lecompte kurátor szerint a koronavírus-járvány vezetett a digitális kezdeményezéshez, amelyet a Canadian Creators Collective (CCC) nonprofit egyesület szervezett.

A Fictions kiállítás nyolc tervező – Atelier Zébulon Perron, a Claste Collection, David Umemoto, Lambert & Fils, Loïc Bard, Pascale Girardin, SSSVLL és Yannick Pouliot – bútorait mutatja be. Mindegyikük montreali székhelyű, és eredetileg a koronavírus miatt eltörölt Salone del Mobile 2020 rendezvényen kellett volna bemutatniuk egyedi darabjaikat.

A járvány hatással volt a virtuális show témájára is, amely koncepciója szerint egy poszt-apokaliptikus környezetben játszódik Montreal szívében. A darabokat egy bunkerszerű teremben fotózták Montrealban, ahol egyes művészek műterme is található, és átfogó virtuális kiállításként sugározzák őket két hét alatt áprilisban és májusban. A virtuális show látogatói kiválaszthatják, hogy melyik kameraállásból kívánják megtekinteni a darabokat a felülnézettől kezdve az 1970-es évekbeli sci-fi és térfigyelő kamera felvételekig.

A kiállított darabok között megtalálható a Bard Cabinet Bone 01 és 02, két hosszúkás, absztrakt szekrény, fehér juharból és mészkőből faragva, amelyek szilárdnak tűnnek, de kihajtva feltárják polcaikat. Hasonlóképpen, Girardin Totem agyagszobrai, melyek monolitikus érzéssel bírnak, és dekoratív jellegűek, miközben a tárgyak másféle megtekintésére adtak lehetőséget.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A darabok bemutatásának helyszíne hozzájárult a kiállítás hangulatának dinamikus váltakozásához, ami a látogatókat arra ösztönözte, hogy a nap különböző időpontjaiban jelentkezzenek be, hogy lássák, hogyan változik a bunker fénye, és ezzel a kiállítás mondanivalója.

“Úgy gondolom, hogy a világjárvány tíz évvel előre vetített minket a globális “digitalizálódási” folyamatban.” – zárta gondolatait a kiállítás kurátora.

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb