napi hírmorzsák

Jeff Bezos egy 78 millió dolláros hawaii ingatlant adott az 500 millió dolláros ingatlanportfóliójához – VIDEÓ


Hawaii mára az internetmilliárdosok szigete, a helyiek legnagyobb megrökönyödésére. Az Amazon alapítója, Jeff Bezos most vásárolt egy 78 millió dolláros, 14 hektáros birtokot, amelyet szunnyadó lávamezők vesznek körül a La Perouse-öbölben, Hawaii Maui szigetén, 500 millió dolláros ingatlanportfólióját gyarapítva. Mark Zuckerberg 2021 novemberében Kauai szigetén vásárolt egy 110 hektáros, ellentmondásos területet, így a Facebook-alapítónak összesen több mint 1600 hektárnyi földje van a szigeten. Az Oracle társalapítója, Larry Ellison pedig szinte az egész 141 négyzetmérföldes Lanai-szigetet birtokolja, amely nyolc mérföldre fekszik Maui partjaitól.

Bezos új birtokát a hírek szerint egy piacon kívül vásárolta meg a coloradói székhelyű Lochland Holdings holdingvállalattól, amelynek tulajdonosa az energiamogul Doug Schatz. A birtokon három épület található, köztük egy 415 négyzetméteres főépület három hálószobával és három fürdőszobával, egy 170 négyzetméteres vendégház két hálószobával és két és fél fürdőszobával, valamint egy harmadik, 168 négyzetméteres vendégház három hálószobával és egy fürdőszobával. Az ingatlanhoz egy 700 méteres úszómedence és saját, fehér homokos magánstrand is tartozik.

Mivel a birtok sosem szerepelt az ingatlanos weboldalakon, nem állnak rendelkezésre friss fotók a területről vagy a belső terekről, de az utolsó, 1996-os eladásról készült képek és a Maui Magazine-ban megjelent külső fotósorozat ad némi képet arról, hogyan néz ki.

Az ingatlan egy tengeri halászati rezervátumban található, amelyet a Haleakalā vulkán szunnyadó lávamezői vesznek körül, amely utoljára 1790-ben tört ki. Az üzletet júniusban zárták le, de a részleteket csak most hozták nyilvánosságra helyi ingatlanos források, akik a The Dirtnek elmondták, hogy az adásvétel szokatlanul bonyolult volt. A 78 millió dolláros ár, ha pontos, rekordot jelent Maui szigetén. Bezos állítólag a szüleinek is vásárol egy házat a Montage Kapalua Bayben, egy kedvelt luxusüdülőhely közelében, és további, a piacon kívüli ingatlanok felkutatását is folytatja. Jelenleg ő a világ második leggazdagabb embere Elon Musk után.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Mark Zuckerberg hatalmas Kauai-birtokának kiegészítése magában foglalja a Ka Loko víztározót, amely a 2006-os gátszakadásról híresült el, amely 400 millió gallon vizet engedett ki, és hét ember halálát okozta Kauai északi partján. A víztározó magas kockázatúnak számít, és még nem javították ki. Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan szóvivője szerint a házaspár azt tervezi, hogy “számos közösségi partnerrel szorosan együttműködve egy működő farmot alakítanak ki, elősegítve a természetvédelmet, fenntartható mezőgazdaságot folytat, és védi a vadon élő állatokat”.

A közösség megnyugtatására tett erőfeszítések nem mindenkinek tetszenek. Zuckerberg 2016-ban szerzett néhány ellenséget, amikor egy kétméteres kőfalat épített a birtoka köré, amely megakadályozta a Pila’a Beachhez való könnyű nyilvános hozzáférést. 2017-ben az ügyvédei “csendes tulajdonjogi” pereket indítottak több száz helyi hawaii ellen, akiknek esetleg érdekeltségük van a birtokának határain belüli kisebb területeken, ezzel próbálva arra kényszeríteni a tulajdonosokat, hogy elárverezzék a földjeiket. Egyes esetekben az alpereseknek még Zuckerberg jogi költségeit is ki kell fizetniük. A helyi haraggal szembesülve Zuckerberg (a világ ötödik leggazdagabb embere) végül ejtette a pert, de a földdarabokat végül elárverezték.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb