„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Jean Nouvel tervezi a kínai Shenzhen Operaházat

Jean Nouvel, a Pritzker-díjas építész stúdiója bemutatta az óriási, Shenzhen-öbölre néző operaház terveit. Az operaház az Ateliers Jean Nouvel tervei alapján 220 000 négyzetméteres lesz, egy 2300 férőhelyes operacsarnokkal, egy 1800 férőhelyes koncertszínházzal és egy 800 férőhelyes operett-csarnokkal.

A stúdió szerint az építészeti tervezés célja a tengerhez való kapcsolódás megteremtése, ünnepelve a város halászfalu történelmét és meglévő tengerparti, több mint egy kilométeres sétányát, melyet a projekt keretein belül szintén felújítanak.

Az Ateliers Jean Nouvel egy nemzetközileg meghirdetett építészeti versenyen nyerte el a projektet, olyan résztvevők munkáival szemben, mint a BIG, a Snøhetta, az MVRDV és a Kengo Kuma. A Shenzhen kormánya által készített pályázat arra kérte fel a résztvevőket, hogy tervezzenek meg egy “világszínvonalú művészeti palotát”, amely később a város szélesebb körű tervének középpontjává válik, amely további kilenc kulturális nevezetesség megépítését foglalja magában.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A fő előadótermek mellett a kanyargós Shenzhen Operaház tartalmaz egy multifunkcionális színházat 400 ülőhellyel, további kulturális helyiségeket a közönség számára és a kulisszák mögött többek között a produkciós központot, az előadók lakásait és az irodákat. Bár a projektről jelenleg csak nagyon kevés részletet hoztak nyilvánosságra, megfigyelhető, hogy az épület és a környező víz kapcsolatának további erősítése érdekében a belső kialakítás olyan irizáló anyagok palettáját foglalja majd magában, mint például a gyöngyház, és más fényes felületek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb