Lakberendezés és stílus

Jean Benoît Vétillard építész által kreatívan újragondolt, görbékkel teli párizsi lakás

Amikor eljött az ideje ennek a párizsi lakásnak a felújításának, a rendkívül szokatlan elrendezés szokatlan tervezési megközelítést igényelt. A lakás egy Haussmann-lakóházban található, történelmi, 19. századi párizsi stílusban, amelyet a tervező Georges Eugéne Haussmann báróról neveztek el.

Georges Eugéne Haussmann báró tervezte és építette a város jelenlegi sugárútjait és az egységes, krémszínű mészkőből készült lakóházakat (meredek manzárdtetőkkel, kovácsoltvas erkélyekkel és akár hat emelettel) Párizs 1859-ben kezdődő modernizációjának részeként. Belül a lakások jellemzően a párizsi dizájn olyan jellegzetes részleteivel rendelkeznek, mint a magas mennyezet, a díszes díszítések és díszlécek, a kétszárnyú ajtók és a halszálka parketta.

A lakás, amelyet a helyiek ‘Gambetta’-nak neveztek el, az utcai homlokzatra merőlegesen futó elrendezéssel és lekerekített falakkal rendelkezik a két fő helyiségben, a konyha/étkezőben és a nappaliban. A felújítás nagy kérdése tehát, hogy miként lehet egy ilyen szokatlan formájú, ikonikus párizsi lakást a 21. századra modernizálni anélkül, hogy elveszítené történelmi báját? A Jean Benoît Vétillard Architecture úgy döntött, hogy kiemeli az íveket, és egyedi beépített bútorokat készít, hogy felerősítse a már meglévő színházi jelleget.

A felújítási projektnek az a szépsége, hogy az építészek úgy döntöttek, hogy inkább a lakás furcsaságait és történelmi részleteit játsszák ki, mintsem hogy véglegesen eltüntessék vagy megváltoztassák azokat. A nappali hátsó falát körbe ívelt, csiszolt alumíniumból készült beépített könyvespolc kontrasztot alkot a körülötte lévő, teljesen fehér eredeti szegéllyel, kiemelve a tér geometriáját. Ez az anyag ismét megjelenik a konyha falán, ahol meleg fahatású tónusok csatlakoznak hozzá, amelyek feldobják a helyiséget és kiegészítsék a padlóburkolatot.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A gyerekszobát kis mérete ellenére funkcionálissá teszi a beépített szekrények sorozata fölé épített új, magasított ágy. A fő hálószoba a nappali ívelt falának hátoldalára néz, amelyet ugyanazzal a fával burkoltak, mint a konyhaszekrényeket. A lakás legszórakoztatóbb része a nappaliban található kerek moduláris ülőgarnitúra, amelyet a szomszédos függönyökhöz illő gazdag kék színű kárpitozással láttak el. Tökéletesen illeszkedik a kandalló melletti lekerekített sarokba, modern egyszerűségét a régi fapadló rusztikussága emeli ki. Összességében a design egyszerre érződik érettnek és játékosnak, kortársnak és a régi, Párizsban gyökerezőnek.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb