Esettanulmány

Javaslat a jövő hagyományos házára

A Traditional House of the Future egy prototípus, amely egy gyorsan változó életmód valóságát foglalja magába, a hagyományos és a modern, a vidéki és a városi életmód metszéspontjában.

A projekt stratégiákat javasol a népi házak újrahasznosítására és újjáélesztésére, azt a kutatást követve, hogy az önépítők hogyan alakítják át saját házaikat válaszul a vidéki Kína urbanizációjára.

A kutatás rámutat a hagyományos faházak fejlesztésének és átalakításának szükségességére, a modern kényelem és a megélhetés változásaiból adódó rugalmas térszervezés beépítésével. A projekt egy kormányzati terv része Nanlong faluban, Guizhou tartományban, Kínában, ahol több száz faház romos és elhagyatott.

A projekt olyan részvételi keretet javasol a tervezéshez és az építéshez, amely a helyszíni robotnyomtatást és a hagyományos faipari kézművességet ötvözi. A hagyományos kínai házakat úgy építik, hogy egyetlen nap alatt lebonthatók legyenek. Az eredeti házat beszkennelték, és robotnyomtatott falakat szabtak az eredeti struktúrához, így új tereket alakítottak ki: ültetést, bejárati udvart, tetőablakot, erkélyt, konyhát és fürdőszobát. A helyi falusiak szétszedték és felújították az eredeti szerkezetet, és miután a falakat 3D nyomtatással készítették el, újrahasznosították és újra összeállították az új házba.

A projekt azt a kérdést feszegeti, hogy a technológia miként működhet társadalmi potenciálfokozóként, és hogyan válhat a helyi és kulturális építési gyakorlatok megerősítésének eszközévé. A meglévő épített struktúrát “új természetnek” tekintve, amely nem változtatható meg, és ezért alkalmazkodást igényel, a folyamat a fenntarthatóság kulcsfontosságú területeit érinti: a társadalmi, technológiai és kulturális területeket.

Forrás: www.archdaily.com


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb