napi hírmorzsák

Ipari stílusú sörfőzde és bár Ausztráliában, páratlan belsőtervezéssel

A Stomping Ground Brewery egy sörfőzde és bár, melyet a Studio Y a PlaceFormSpace együttműködésével tervezett és kivitelezett. A helyszín egyedülálló – egy külvárosi ipari és lakóövezet közepén helyezkedik el, ezért kritikus fontosságú volt egy barátságos, befogadó és energikus találkozóhely létrehozása, amely lehetővé teszi a helyiek számára, hogy ugyanazt az élményt élvezhessék, mint a Stomping Ground belvárosi helyszínén.

A meglévő épület adottságait és a hozzá kapcsolódó szerkezet gondosan vizsgálata után azt teljes mértékben beintegrálták az építészeti tervbe. A nagy terület miatt kivételesen figyelmet fordítottak az egyes funkcionális zónák elválasztására és az intim hangulat megteremtésére, a nyitott sörcsarnok élményének megtartása mellett. A minimalista kivitelezés kortárs ipari hangulatot teremt, míg a talált tárgyak az eredeti gyár múltját idézik.

A fő építészeti jellemző egy lenyűgöző, teljes magasságú fa rácsszerkezet, amelyet úgy terveztek, hogy moduláris és szabadon álló legyen, vizuálisan összekapcsolva a kültéri és a beltéri tereket. Belsőleg gyakorlati célt szolgál, a világítás, az A/V kábelek, a sörfőzde gépészeti berendezései és a sörcsapok csöveit rejti, másodlagos funkcionális felhasználásként növénycserepeknek ad helyet. Külsőleg a rácsot a behúzható tetők, áttetsző tetők és falak alátámasztására használják. A tereprendezéssel összefonódva ez lehetővé teszi, hogy a tér sajátos karaktert alakítson ki és idővel változzon.

A különálló rendezvényteret úgy tervezték, hogy elegáns és időtálló legyen, ugyanakkor rugalmas maradjon. A nagy belmagasság, a függőlámpák, a jellegzetes boltívek, az egyedi festés és a saját menyasszonyi lakosztály mind-mind az egyedi terem minőségét emelik, miközben tisztelegnek az eredeti épület múltja előtt.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A sörcsarnok lépcsője a sörfőzdék területe fölötti hídra vezet fel. A lépcső összeköttetést teremt a szolgáltatási helyiségekkel és az irodákkal, és a magasból kilátás nyílik a sörcsarnokra, valamint betekintést nyújt a sörfőzde területére. Az U-alakú bár elválasztja a sörcsarnokot a sörkerttől, és a tér egyik kulcsfontosságú és központi elemeként funkcionál.

A projektben minden lámpatestnek saját története van. A világítási koncepciót úgy tervezték meg, hogy egy ‘naplementés sörözés’ érzetét idézze. Minden lámpatestet úgy alakítottak ki, hogy a naplemente természetes színeit utánzó rétegek legyenek. A fenntarthatóság és az integráció iránti elkötelezettség jegyében a világítástervezők, az Ambience számos lámpatestet maguk készítettek, melyek közül egyesek az eredeti gyári lámpatestek felújított változatai.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb