„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Ipari stílusú sörfőzde és bár Ausztráliában, páratlan belsőtervezéssel

A Stomping Ground Brewery egy sörfőzde és bár, melyet a Studio Y a PlaceFormSpace együttműködésével tervezett és kivitelezett. A helyszín egyedülálló – egy külvárosi ipari és lakóövezet közepén helyezkedik el, ezért kritikus fontosságú volt egy barátságos, befogadó és energikus találkozóhely létrehozása, amely lehetővé teszi a helyiek számára, hogy ugyanazt az élményt élvezhessék, mint a Stomping Ground belvárosi helyszínén.

A meglévő épület adottságait és a hozzá kapcsolódó szerkezet gondosan vizsgálata után azt teljes mértékben beintegrálták az építészeti tervbe. A nagy terület miatt kivételesen figyelmet fordítottak az egyes funkcionális zónák elválasztására és az intim hangulat megteremtésére, a nyitott sörcsarnok élményének megtartása mellett. A minimalista kivitelezés kortárs ipari hangulatot teremt, míg a talált tárgyak az eredeti gyár múltját idézik.

A fő építészeti jellemző egy lenyűgöző, teljes magasságú fa rácsszerkezet, amelyet úgy terveztek, hogy moduláris és szabadon álló legyen, vizuálisan összekapcsolva a kültéri és a beltéri tereket. Belsőleg gyakorlati célt szolgál, a világítás, az A/V kábelek, a sörfőzde gépészeti berendezései és a sörcsapok csöveit rejti, másodlagos funkcionális felhasználásként növénycserepeknek ad helyet. Külsőleg a rácsot a behúzható tetők, áttetsző tetők és falak alátámasztására használják. A tereprendezéssel összefonódva ez lehetővé teszi, hogy a tér sajátos karaktert alakítson ki és idővel változzon.

A különálló rendezvényteret úgy tervezték, hogy elegáns és időtálló legyen, ugyanakkor rugalmas maradjon. A nagy belmagasság, a függőlámpák, a jellegzetes boltívek, az egyedi festés és a saját menyasszonyi lakosztály mind-mind az egyedi terem minőségét emelik, miközben tisztelegnek az eredeti épület múltja előtt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A sörcsarnok lépcsője a sörfőzdék területe fölötti hídra vezet fel. A lépcső összeköttetést teremt a szolgáltatási helyiségekkel és az irodákkal, és a magasból kilátás nyílik a sörcsarnokra, valamint betekintést nyújt a sörfőzde területére. Az U-alakú bár elválasztja a sörcsarnokot a sörkerttől, és a tér egyik kulcsfontosságú és központi elemeként funkcionál.

A projektben minden lámpatestnek saját története van. A világítási koncepciót úgy tervezték meg, hogy egy ‘naplementés sörözés’ érzetét idézze. Minden lámpatestet úgy alakítottak ki, hogy a naplemente természetes színeit utánzó rétegek legyenek. A fenntarthatóság és az integráció iránti elkötelezettség jegyében a világítástervezők, az Ambience számos lámpatestet maguk készítettek, melyek közül egyesek az eredeti gyári lámpatestek felújított változatai.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb