Karácsonyi ajándék: Aki velünk építtet, annak ingyenes a gépészeti és villamos, valamint a statikai szakág elkészítése és a hővisszanyerős szellőztető rendszer!

napi hírmorzsák

House Zero: az ICON első háza, additív építéssel

Az ICON építési technológiával foglalkozó vállalat bemutatta legújabb 3D-nyomtatással készült projektjét, a “House Zero”-t, amelyet a texasi Lake|Flato Architects cég tervezett. A projekt az első az ICON “Exploration Series” sorozatában, amely az additív építés által lehetővé tett építészeti lehetőségeket igyekszik kiemelni és új tervezési nyelveket fejleszteni azzal a céllal, hogy “megváltoztassa az otthonépítés paradigmáját”. A ház anyagi őszintesége a robotizált építési folyamatok kifejezőerejét a természetes fa textúráival ötvözi, időtálló dizájnt teremtve.

A projekt egy három hálószobás, 2,5 fürdőszobás otthon egy további egy hálószobás/egy fürdőszobás lakóegységgel, amelyben az additív gyártás lehetővé teszi az energiahatékonyságot és fokozza a biofilikus elveket. Az ICON Vulcan építési rendszerével nyomtatott ház egy olyan 3D-nyomtatott faltípust tartalmaz, amely cementalapú anyagból áll, és lassítja a hőátadást, felváltva a hagyományos, több rétegből és lépcsőfokokból álló építési rendszereket. Az acéllal megerősített ívelt falakat a szerkezeti hatékonyság érdekében tervezték, míg a lekerekített sarkok segítenek a házon belüli folyékonyabb mozgást létrehozni.

A House Zero a nullpontja a teljesen új tervezési nyelvek és építészeti nyelvezetek kialakulásának, amelyek robotizált építéssel biztosítják azokat a dolgokat, amelyekre a lakásunknak leginkább szüksége van: kényelmet, szépséget, méltóságot, fenntarthatóságot, elérhetőséget és reményt. Az ilyen házak csak 3D nyomtatással lehetségesek, és ez az új mércéje annak, hogy mit jelenthet a 3D nyomtatás a világ számára. “A jövőnk házainak másnak kell lennie, mint az eddig ismert házaknak.” – mondta Jason Ballard, az ICON társalapítója és ügyvezető igazgatója.

A Lake|Flato Architects és az ICON szoftverfejlesztői, robotmérnökei és anyagtudósai szorosan együttműködtek az additív építés új építészeti stratégiáinak kidolgozásában. Ugyanakkor a projektet a rugalmasság elvei alapján tervezték, így az elrendezés különböző élethelyzeteket képes befogadni. A projekt az innovatív építési technológiákat egy kontextuális építészeti megközelítés szolgálatába állítja.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A nettó nulla energiafelhasználásra tervezett ház az additív gyártás jelenlegi határait mutatja be és feszegeti az épület léptékében. A Lake|Flato régóta tartó, az épületekkel és a kézművességgel kapcsolatos kutatásainak megfelelően ez a ház annak “lényegére” van egyszerűsítve. “A House Zero új technológiát használ a maradandó dolgok bemutatására: az őszinte erőfeszítés és a nyersanyagok, amelyek szükségesek ahhoz, hogy tartós menedéket, valamint a hely és az otthon mélyen gyökerező érzését nyújtsák” – mondta a projekt kapcsán Lewis McNeel, a Lake|Flato társult partnere.

Az ICON a 2022-es SXSW program részeként március 13-14-én nyitja meg a “House Zero” kapuit nyilvános túrákra.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb