„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Hídszerűen emelkedik a szakadék fölé a torontói otthon

A Bridge House Toronto várostól északra, az ontariói Mary Lake partján található. A ház hídszerűen egy szakadék fölé, két nagy juharfa közé épült, minimális hatást gyakorolva a természetre.

A LLAMA Urban Design projektje a lejtők legmagasabb pontjainak síkjában, 38 méter hosszan nyúlik az erdős telken. A ház két fő homlokzattal rendelkezik. Az egyik a tóra néz, egy erkéllyel, mely 6 méter magasan helyezkedik el a szakadék felett, a fák lombkoronájának magasságában, míg a másik hatalmas üvegfelülettel az erdő felé biztosít kilátást, tükrözve a szakadék természetes körvonalát.

A ház egy fordított V alakú rétegelt-ragasztott faszerkezetről függ, amely a külső lépcsőket is támogatja, összekapcsolva a belső szociális területet a tetőterasszal. A gondosan kidolgozott projekthez csak a helyi erdők fáit használták fel. A külsejét festetlen, vízszintesen futó cédrus burkolat borítja.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A belső terek építészeti és lakberendezési elemeinek összessége az erdő természetes esztétikáját visszhangozza. A felületek többségét nagy juharréteg- panelek borítják, és a bútorok nagy része szintén fából készült. Az otthonban a fák mozgása által létrehozott fény- és árnyjáték és a közeli part hullámainak csapkodó hangjai drámai atmoszférát alkotnak.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb