„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Házra ház: kísérlet egy külvárosi rezidencia kibővítésére

Sok amerikai külvárosban majdnem egyforma házak sorakoznak szépen rendezett utcákban, mind majdnem egyforma tereprendezéssel és kerítéssel, a helyi háztulajdonosok egyesülete által jóváhagyott színekben. Nincs sok hely a kreativitásnak és a kísérletezésnek. Így amikor a háztulajdonosok úgy döntenek, hogy eljött az ideje a bővítésnek, általában nincs más választásuk, mint hogy az uralkodó stílushoz igazodjanak.

Egyesek azzal érvelhetnek, hogy az ilyen korlátozások miatt a környék egységesnek és rendezettnek tűnik. Mások ezt az egészet szörnyen unalmasnak találják. A “House on House” projekt esetében a New York-i székhelyű Architensions stúdió egy merészebb megközelítést választott.

Semmi konvencionális nincs ebben a második emeleti kiegészítésben egy kompakt házhoz a New York-i Long Island-i Babylon körzetében. Nemcsak, hogy semmibe veszi a meglévő ház nagyon szerény, hagyományos stílusát, hanem úgy néz ki, mintha egy teljesen más házat raktak volna a tetejére. Ez a hatás szándékos. Az építészek nem azt akarták, hogy az otthon egyszerűen beolvadjon, hanem inkább a múlt és a jelen kontrasztját kínálja, mind vizuálisan, mind programszerűen. Míg az eredeti otthon világos szürke vinil vászonburkolatot kapott, addig a hozzáépítés vastag stukkó külső falakkal rendelkezik. A két kötetet a homlokzaton végigfutó halvány rózsaszín csempefolt olvasztja össze.

A megrendelő nem sokat törődött a viszonteladási értékkel, ami lehetőséget nyitott az építészek számára a kísérletezésre. Ehelyett arra kérte őket, hogy frissítsék a meglévő otthon eredeti elrendezését, és húzzanak le néhány új funkciót, hogy vizuális átmeneteket hozzanak létre, például egy merész, szoborszerű sárga lépcsőt. A lépcsőház kör alakú formáját visszhangozzák a hozzáépítés ívei, beleértve az utcára néző homlokzatot is.

Az eredeti otthon kialakítását úgy azonosították, hogy az a Levittown által népszerűvé tett szabványosított házak kialakítását utánozta, amelyek a konformitást és a rugalmasság hiányát hangsúlyozták. Az építészek azonosították az olyan építészeti elemeket, mint az ablakok, tornácok és tetők, amelyek gyakran megtalálhatók ezeken a külvárosi házakon, és “meghekkelték” őket, hogy egyszerre utaljanak a környék építészeti történelmére és dacoljanak vele.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Míg a legtöbb külvárosi ház a magánéletre törekszik, az ügyfél meg akarta kérdőjelezni ezeket a normákat, nagy nyitott kivágásokat és és teraszokat hozva létre, amelyek nem próbálnak elrejtőzni az idegenek kíváncsi tekintete elől. Azt is kérte az építészektől, hogy az emeleti lakosztályban szüntessék meg a hálószoba és a fürdőszoba tipikus külvárosi elválasztását.

A “House on House” talán nem mindenkinek való, de ez a lényeg. A projekt azt a kérdést feszegeti, hogy ha a körülöttünk lévő építészetben több személyes ízlés és preferencia kifejeződését látjuk, az több embert inspirálhat-e arra, hogy értékeljék azokat az apró különbségeket, amelyek azzá tesznek minket, akik vagyunk.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb