„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Hatalmas art deco játszóteret épített az Architensions a Coachella fesztivál számára

Az Alessandro Orsini és Nick Roseboro által vezetett, Brooklyn és Róma között székelő Architensions tervező- és kutatóirodát választották ki, hogy Cristopher Cichocki, Kiki Van Eijk, Estudio Normal, Oana Stanescu és Los Dos mellett egy installációt tervezzen a 2022-es Coachella Valley Music and Arts Festival számára. A fesztiválozók élményét növelve az installációk új színeket, fényt és kijelentést, valamint a hely és a felfedezés egyedi érzését varázsolják az Empire Polo Clubba két hétvégén, 2022. április 15-17. és április 22-24. között.

Az Architensions ‘The Playground’ című installációja négy acélvázas toronyból áll, amelyek magassága 12 és 17 méter között mozog, mint a különböző formájú és anyagú alakzatokat tartó moduláris állványok. A The Playground a függőleges rácshoz magenta és sárga, a piazza-hoz pedig ciánkék színt használ, mely színek a néhány alakzat burkolatához használt dichroikus fólia spektrumából származnak, míg mások a három szín kapcsolódó szomszédságából kiválasztott egyszínű festékkel vannak festve, ami szándékosan vibráló színélményt eredményez. A játszótérhez az építészeti cég Constant Nieuwenhuys ‘New Babylonjából‘ merített ihletet, amely az improvizáció, az esélyek és a játék városa, mint a termelés által ránk rótt terhek kritikus alternatívája.

Maguk a formák a szabadidő eltöltésére szolgáló városi tipológiákra utalnak, mint például a piazzák, színházak, parkok és árkádok, bár függőlegesen elrendezve egy porózus rácson belül, amely rendet ad a különböző formákból álló tájnak. A terv egy ismerős városi tájat idéz, ahol a játék jelentősége visszavezethető a szabad személyes idő eredeti meghatározásához, más szóval egy játszótérhez. Cedric Price ‘Fun Palace-ához hasonlóan a rácsok egy új közös terepet, egy nyitott teret hoznak létre, amely szembemegy a technológiailag közvetített élmények elszigeteltségével és homogenitásával.

Orsini elmondása szerint: “A Játszótér, Aldo Rossi “Il teatro del Mondo” című művének analógiájára, egy színházhoz hasonló környezetet teremt, amelyben az emberek egyfajta előadás keretében interakcióba léphetnek egymással. Lehetőséget biztosít arra, hogy a szabadidős teret technológia használata nélkül, egyszerűen a térrel és annak anyagiságával való interakció révén megtapasztalják. A felhasználó egyszerre néző és előadóművész.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Bár a tornyok statikusak és nem funkcionálisak / bejárhatók, a színek és formák arra hívják fel a fesztiválozókat, hogy vizuális interakcióba lépjenek velük. Az anyagok reagálnak a napsütésre – a dichroikus fólia színeket vetít a földre és az emberekre, míg a tükörfólia felerősíti a perspektívákat és visszatükrözi a környezetet. A tornyok magassága, elhelyezése és rácshálója lehetővé teszi, hogy dinamikus árnyékok vetüljenek a földre közöttük, összességében olyan formák gyártott univerzumát alkotva, amelyek egyszerre sok fizikai helyet szimbolizálnak. “Égi hidak” határozzák meg a köztes teret, a földszinten pedig padok kötik össze a tornyokat és alkotják a “piazza” alapterületét, valamint helyet biztosítanak a pihenésre vagy a nézelődésre.

A játszótér lényege, hogy a közönség számára teret biztosít a szellem újrarendezésére és a szabadidő újbóli felfedezésére olyan módon, amely nem kötődik eredendően a kereskedelemhez vagy a digitális interpolációhoz. Egy olyan korban, amikor a technológia a közvetített képeken keresztül helyettesíti a valós élményeket, a projekt egy olyan fizikai légkört mutat be, amely egyszerre dinamikus és magába foglaló, és amelyet az emberek a valós világban egymással való interakcióra szolgáló térként használhatnak. Egy függőleges város egy olyan helyen, ahol a horizontális terjeszkedés évtizedei egy bizonyos típusú szabadidős és külvárosi növekedést határoztak meg, amelyet az elkülönülés határoz meg- ehelyett kísérletezik a környezetünk javításának lehetőségeivel, hogy elősegítse a fizikai interakciót és a kollektivitást.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb