Zöld hírek

Ha Long Villa: egy vietnami otthon, “természetbe csomagolva”

Meleg éghajlatokon, a könyörtelen nap egyenesen az épület homlokzatára tűz, majd egész nap, ami megnehezíti a teszi belső terek hűtését. A különféle árnyalatok használata segíthetnek, de a hő kezelésére különféle módok léteznek amelyek további előnyökkel járnak. A VTN Architects újonnan tervezett otthonában, az épület második homlokzata körülbelül 2.5 méternyire helyezkedik el a tényleges külső falaktól, hűvös, árnyékos szellőzőnyílást hozva létre közöttük, amely fák és egyéb növények sokaságának ad otthont.

A Ha Long Villa szabálytalan geometriai homlokzatából növekvő igazi fák, annak mindkét oldalán elhelyezett nagy nyílásokból nyúlnak ki, egészen a tetőig. Az általuk biztosított árnyék mellett a fák kertes légkört adnak az háznak, és ugyanakkor segítenek összekapcsolni a lakóit a természettel a rohamosan iparosodó ha long-i tengerparti városban. A dupla homlokzat ellenére a tervezők megbizonyosodtak róla, hogy a ház lakóinak lesz kilátása, csakúgy mint szomszédaiknak, a megszokott családi házak koncepciójából.

Az építészek két alapvető motivációja ellentmondásosnak tűnik: az erdők és más fejletlen területek egyre növekvő vesztesége a térségben, és a szükség olyan magas színvonalú fenntartható ház létrehozására, amely kielégíti Ha Long fejlődő életszínvonalát. Az eredmény egy tágas, modern otthon, amelynek majdnem annyi külső lakóterülete van, mint belső, bár realisztikusan tekintve, mérete túl nagy egy családi házhoz képest, hogy azt valóban fenntarthatónak lehessen tekinteni.

„A félig fedett tér összekapcsolja a belső tereket és a teraszt, és ez a hely tökéletes különféle tevékenységek végzéséhez.” – magyarázza a cég. „Ez egy multifunkcionális tér, amely összeköttetést képez az egyes helyek között. Ezek a jellegzetes terek lehetőséget kínálnak a lakosoknak a mindennapi életükben, például arra, hogy vacsorájukat kint vagy bent fogyasszák el. “

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (meinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A körbefutó teraszokon és a tetőn lévő összes növénnyel az építészek több figyelmet fordítottak a zöld környezet kialakítására, mint az építkezésre magára. A VTN építészei inspirációt nyertek a közeli UNESCO világörökség részét képező Long Long-öbölből, ahol a külső falak durva, exponált betonát a körülölelő növényzet árnyalatai borítanak. Ahogy a fák az évszakokkal együtt változnak, a homlokzat is változik.

“A Ha Long Villa a “House of Trees” prototípusa, amely egy lakossági projekt sorozatát képezi.” – fűzik hozzá az építészek. „A sorozat célja, hogy a zöld tereket visszahozza a városba, annyi növényzetet telepítve, amennyi eredetileg jelen volt, hogy egészségesebb életet biztosítson a városban élő emberek számára. A koncepció egyszerűségének köszönhetően a projekt szinte bárhol kialakítható a trópusi éghajlati régiókban. A hatalmas táj részeként a Ha Long Villa harmonizál a természetes környezettel, továbbá célja, hogy egy olyan helyet alkosson, ahol az emberek visszatérhetnek a természet által körülvett életbe. ”

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (meinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close