„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Grafikus kőobjektumok, gyártási maradékokból

Minimális, grafikus és kissé szürreális: Richard Yasmine szobrászati szépségű ​​bútorgyűjteménye művészeti daraboknak tűnhet, de a darabok teljesen működőképesek és teljes egészében gyártási maradékokból készültek. A milánói Galériában, az 5VIE -ben jelenleg látható „Flowing Fragments” 32 tárgyból áll, amelyek váltakozó üledékes kőzetből és bazaltkövekből készülnek, a csíkos hatás érdekében.

Yasmine 16 összeszerelt kőtömbből indult ki, amelyek mindkét oldalán 42 centiméteres méretűek voltak, és egyetlen folyamatos vágást végeztek mindegyikbe, hogy két különálló tárgyat hozzanak létre, melyek közül az egyik negatív. Ez azt jelenti, hogy semmilyen anyag nem veszett el a végső forma eléréséhez, a multifunkcionális asztal/szék faragásakor.

A „Flowing Fragments” kollekciót a görög-római civilizáció maradványai ihlették, ahogy ma, több ezer évvel később látjuk őket. Egykor ezek az építészeti töredékek egészek voltak és majdnem tökéletesek. Most a boltívek és oszlopok többsége megrepedt és részben összeomlott, így csak egymás részeként tekintünk rájuk. De a töredezettség nem feltétlenül szakította meg e tárgyak szépségét. Még mindig érzékeljük a harmóniát és a ritmust arányaikban és körvonalaikban.

Ezekkel a szobrászati ​​tárgyakkal Yasmine reméli, hogy mindannyiunkat emlékeztetni fogja globális kulturális örökségünk fontosságára. „Fontos a tudatosság, hogy meg kell menteni a korábbi civilizációk elfelejtett töredékeit, és segíthetünk az elhagyott helyek védelmében, miközben rávilágítunk a régiségkereskedelemre [és] az autentikus és elhagyatott tereptárgyak pusztulására napjainkban, amikor az örökséget a városfejlesztés veszélyezteti” – mondta.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A klasszikus formák és grafikai motívumok általában megtalálhatók Yasmine munkáiban. Egy másik kollekció, az „After Ego” (fenti galéria) a posztmodernizmusból, a Memphis Design-ból és az Art Deco-ból származó utalásokat veszi át, de legegyszerűbb formáikra desztillálja őket. Mindegyik darabot réteges ívek rajzolásával, majd forgatásával és megfordításával hozták létre, hogy új módon keresztezzék őket és, hogy kölcsönhatásba lépjenek egymással. Az „After Ego” egyfajta tiszteletadás Yasmine szülővárosának, Bejrútnak a 2020. augusztus 4-én történt robbantás és a tragédia által felkeltett érzelmek összetett keverékéből. A habból, könnyű beton vakolatból, akrilból és agyagból készült sorozat Yasmine azon törekvését képviseli, hogy ezeket az érzelmeket egyszerű vonalak segítségével kommunikálja.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb