fbpx
Home / 1 / Földrengéstesztek. ….és Ön miben lakik. Nézze csak! Csak erős idegzetűeknek!!!

Földrengéstesztek. ….és Ön miben lakik. Nézze csak! Csak erős idegzetűeknek!!!

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Pár évvel ezelőtt fel sem merült senkiben, hogy olyan házat építtessen, ami a földrengésnek ellenáll.

Az elmúlt évek rádöbbentették a világot arra, hogy egyre nagyobb figyelmet kell szentelni a családiházak, emeletes házak földrengésállósára is. 

Sokszor hallható, hogy Magyarország nem földrengésveszélyes. Hát persze, ha azt nézzük, hogy egy évszázadra csak egy-két komolyabb rengés jut, akkor nem az, de ha éppen akkor élünk, akkor meg az. Most akkor, hogy is van ez? 
Nincs rá lehetőség, hogy a földrengéseket előre jelezzék pontosan, ezért az ezzel kapcsolatos találgatások csak feltevések.

Kicsit lejjebb a cikkünkben erős idegzetűek megtekinthetik, hogy milyen egy földrengésbiztos házban élni és milyen egy olyanban, mint az amiben most él az ország 95%-a.

Kicsit utánanéztünk ennek a Magyarországon “nem kell tartani a földrengésektől” témának. Azért elgondolkodtatóak ezek az adatok.

Magyarország legnagyobb földrengései: 

 • 456. szeptember 7.: A legkorábban feljegyzett földrengés a Kárpát-medence területéről. Savariában (ma Szombathely) történt, 6,1-es erősségű volt. 1556 éve
 • 1763. június 28.: 6,3-as erősségű rengés Komáromban, a város egyharmada elpusztult és több mint hatvanan meghaltak. Ez volt a Magyarországon bekövetkezett legnagyobb erejű földrengés. 249 éve
 • 1810. január 14.: 5,4-es erősségű földrengés Móron és környékén. 202 éve
 • 1843: 6,3-as erősségű földrengés Érmelléken 169 éve
 • 1911. július 8.: 5,6-es földrengés Kecskeméten és környékén. Haláleset nem történt, de sok ház megrongálódott, némelyiket a lakóknak el kellett hagyniuk. 101 éve
 • 1925. január 31.: 5-ös erősségű földrengés Egerben és környékén. A károk jelentősek voltak, de halálos áldozat vagy súlyos sérülés nem volt. 87 éve
 • 1956. január 12.: 5,6-es erősségű földrengés Dunaharasztiban, néhányan meghaltak, a házak legtöbbje megsérült. 56 éve
 • 1985. augusztus 15.: 4,9-es erősségű rengés Berhidán és környékén. 27 éve
 • 2011. január 29.: 4,7-es erősségű rengés Oroszlány környékén, egyes mérések szerint mindössze 6 kilométeres mélységben. A rengést az egész Dunántúlon és dél-Szlovákiában is lehetett érezni. Az 1985-ös berhidai óta ez volt a legnagyobb erejű földrengés. 1 éve
 • A világtörténelem legpusztítóbb földrengése valószínűleg 1556. január 3-án a Ming dinasztia uralkodása idején a kínai Sankszi közelében pattant ki, s 830 ezer emberéletet követelt.

A tudósok által jelenleg a Richter skálán 8 erősségűre becsült rengések egy 840 kilométeres sávban mindent letaroltak, s tíz tartományra terjedtek ki, amelyek némelyikének lakossága 60 százalékban odaveszett.
Gondoljunk bele, hogy ekkor még nem is voltak emeletes házak. Mi lenne Európa nagy részével napjainkban, ha egy ekkora földrengés történne?
 • A világ második legnagyobb számban emberéletet követelő földrengése szintén Kínában volt.

Tangsan térségében. Időpont: 1976. 07. 27. Áldozatok száma: 255-500 ezer között. Magnitudó: 7,5

 • A harmadik legnagyobb emberéletet követelő földrengés Szumátra és a környező térségben volt.  Időpont: 2004. 12. 26.

Áldozatok száma: 227 898 Magnitudó: 9,1
Ez volt a harmadik legerősebb földrengés 1900 óta, s közel 230 ezer ember veszítette életét vagy tűnt el következtében. Összesen 1,7 millió embert érintett a földmozgás és a nyomában kialakult cunami 14 országban Dél-Ázsiában és Kelet-Afrikában. A legnagyobb pusztítást Indonézia szenvedte el, de Banglades, India és Malajzia, a Maldív-szigetek, Mianmar, Szingapúr, Srí Lanka és Thaiföld is sokat szenvedett. A legmegrázóbb képeket elsősorban a thaiföldi tengerparti nyaraláson lévő turisták rögzítették, amelyek aztán bejárták az egész világot.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

Nem borzoljuk tovább a kedélyeket. Inkább bemutatunk egy tavalyi videót, hogy mi is történik egy téglaházban, majd egy betonszerkezetű épületben, majd egy könnyűszerkezetes házban akkor ha egy nagyerejű földrengés történik.

Ez egy tavalyi földrengés videója. A földrengés “csak” 6,3 Magnitudójú, de a pusztítás végzetes.

Ez a videó még félelmetesebb, mert a földrengésteszten szinte azonnal összedől e beton épület.

Ha biztonságos épületben szeretne élni, akkor nézze meg a következő videót és szűrje le a 3 videóból a tanulságot.

Abban az esetben ha szeretne egy kiemelten energiatakarékos, földrengés és tűzbiztos házat kiviteleztetni, kérem keresse Nagy Sándor cégvezetőt a 06-20/444-44-24-es mobiltelefon számon.

Új Zélandi földrengés 2011-ben. Rengeteg ház összedőlt.

. Budapestről új helyre költözött a bemutatótermünk és a készház gyárunk!

Új címünk: 2316. Tököl, Vince Tanya.
(Tököli Hév megállótól 250 m-re.)
Info: 06-20/444-44-24.

Az alábbi Google térkép segít a navigációban.


Hétfőtől-Péntekig 8-17 óráig Szombaton reggel 9-13 óráig vagyunk személyesen a bemutatóteremben elérhetőek.
A telefonos ügyfélszolgálatunkat minden nap 18 óráig elérheti.

Ajánló

Szerkezetkész családi ház építés Budapesten 15 óra alatt!!! (Time-Lapse videóval)

A budapesti családi ház szerkezetét a XVII. kerületben építettük 2018. év október közepén valóban 15 …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..