„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

1EnergyFriendHomeHírek

Földrengéstesztek. ….és Ön miben lakik. Nézze csak! Csak erős idegzetűeknek!!!

Pár évvel ezelőtt fel sem merült senkiben, hogy olyan házat építtessen, ami a földrengésnek ellenáll.

Az elmúlt évek rádöbbentették a világot arra, hogy egyre nagyobb figyelmet kell szentelni a családiházak, emeletes házak földrengésállósára is. 

Sokszor hallható, hogy Magyarország nem földrengésveszélyes. Hát persze, ha azt nézzük, hogy egy évszázadra csak egy-két komolyabb rengés jut, akkor nem az, de ha éppen akkor élünk, akkor meg az. Most akkor, hogy is van ez?
Nincs rá lehetőség, hogy a földrengéseket előre jelezzék pontosan, ezért az ezzel kapcsolatos találgatások csak feltevések.

Kicsit lejjebb a cikkünkben erős idegzetűek megtekinthetik, hogy milyen egy földrengésbiztos házban élni és milyen egy olyanban, mint az amiben most él az ország 95%-a.

Kicsit utánanéztünk ennek a Magyarországon “nem kell tartani a földrengésektől” témának. Azért elgondolkodtatóak ezek az adatok.

Magyarország legnagyobb földrengései:

 • 456. szeptember 7.: A legkorábban feljegyzett földrengés a Kárpát-medence területéről. Savariában (ma Szombathely) történt, 6,1-es erősségű volt. 1556 éve
 • 1763. június 28.: 6,3-as erősségű rengés Komáromban, a város egyharmada elpusztult és több mint hatvanan meghaltak. Ez volt a Magyarországon bekövetkezett legnagyobb erejű földrengés. 249 éve
 • 1810. január 14.: 5,4-es erősségű földrengés Móron és környékén. 202 éve
 • 1843: 6,3-as erősségű földrengés Érmelléken 169 éve
 • 1911. július 8.: 5,6-es földrengés Kecskeméten és környékén. Haláleset nem történt, de sok ház megrongálódott, némelyiket a lakóknak el kellett hagyniuk. 101 éve
 • 1925. január 31.: 5-ös erősségű földrengés Egerben és környékén. A károk jelentősek voltak, de halálos áldozat vagy súlyos sérülés nem volt. 87 éve
 • 1956. január 12.: 5,6-es erősségű földrengés Dunaharasztiban, néhányan meghaltak, a házak legtöbbje megsérült. 56 éve
 • 1985. augusztus 15.: 4,9-es erősségű rengés Berhidán és környékén. 27 éve
 • 2011. január 29.: 4,7-es erősségű rengés Oroszlány környékén, egyes mérések szerint mindössze 6 kilométeres mélységben. A rengést az egész Dunántúlon és dél-Szlovákiában is lehetett érezni. Az 1985-ös berhidai óta ez volt a legnagyobb erejű földrengés. 1 éve
 • A világtörténelem legpusztítóbb földrengése valószínűleg 1556. január 3-án a Ming dinasztia uralkodása idején a kínai Sankszi közelében pattant ki, s 830 ezer emberéletet követelt.

A tudósok által jelenleg a Richter skálán 8 erősségűre becsült rengések egy 840 kilométeres sávban mindent letaroltak, s tíz tartományra terjedtek ki, amelyek némelyikének lakossága 60 százalékban odaveszett.
Gondoljunk bele, hogy ekkor még nem is voltak emeletes házak. Mi lenne Európa nagy részével napjainkban, ha egy ekkora földrengés történne?
 • A világ második legnagyobb számban emberéletet követelő földrengése szintén Kínában volt.

Tangsan térségében. Időpont: 1976. 07. 27. Áldozatok száma: 255-500 ezer között. Magnitudó: 7,5

 • A harmadik legnagyobb emberéletet követelő földrengés Szumátra és a környező térségben volt.  Időpont: 2004. 12. 26.

Áldozatok száma: 227 898 Magnitudó: 9,1
Ez volt a harmadik legerősebb földrengés 1900 óta, s közel 230 ezer ember veszítette életét vagy tűnt el következtében. Összesen 1,7 millió embert érintett a földmozgás és a nyomában kialakult cunami 14 országban Dél-Ázsiában és Kelet-Afrikában. A legnagyobb pusztítást Indonézia szenvedte el, de Banglades, India és Malajzia, a Maldív-szigetek, Mianmar, Szingapúr, Srí Lanka és Thaiföld is sokat szenvedett. A legmegrázóbb képeket elsősorban a thaiföldi tengerparti nyaraláson lévő turisták rögzítették, amelyek aztán bejárták az egész világot.

Nem borzoljuk tovább a kedélyeket. Inkább bemutatunk egy tavalyi videót, hogy mi is történik egy téglaházban, majd egy betonszerkezetű épületben, majd egy könnyűszerkezetes házban akkor ha egy nagyerejű földrengés történik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ez a videó még félelmetesebb, mert a földrengésteszten szinte azonnal összedől e beton épület.

Ha biztonságos épületben szeretne élni, akkor nézze meg a következő videót szűrje le tanulságot.

Abban az esetben ha szeretne egy kiemelten energiatakarékos, földrengés és tűzbiztos házat kiviteleztetni, kérem hívja a 06-20/444-44-24-es mobiltelefon számot.

Új Zélandi földrengés 2011-ben. Rengeteg ház összedőlt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb