„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Felújítási projekt: egy romos épületből álomotthon Mexikóban

A Palma építészeti cég San Ignacio projekt egy meglévő ház felújítását és bővítését foglalta magában, amely a mexikói Nayarit államban található. Az ügyfél igénye a meglévő épület felújítása volt, amely a nagyon rossz állapotban lévő helyiségeknek adott otthont, és két új szerkezet építése, az egyik, amely rugalmas térként funkcionálhat fotózások és különböző kreatív tevékenységek számára, a másik pedig szabadtéri élettérként, amely lehetővé teszi a közvetlen kapcsolatot a középpontban álló medencével.

A Palma projektje két fő műveletből állt: a meglévő ház és a központi udvar átalakítása, és a két új szerkezet megépítése.

A meglévő térfogatot a telek határáig meghosszabbították, újraosztották a hálószobákat és a fürdőszobákat, egy privát teraszt építettek a fő hálószoba fürdőszobájához kapcsolódva, valamint egy kis tévészobát és mosókonyhát alakítottak ki a tömb végében. Eltávolították a fémlemezből készült tetőt, amely az esős évszakban magas hőmérsékletet és szivárgást okozott, és betonfödémmel helyettesítették, amely nagyobb magasságot biztosít a helyiségeknek, és lehetőséget adott egy sor tetőablak beépítésére, amelyek több fényt engednek be a belső terekbe; a beavatkozás anyagilag érzékelhető a látszóbetonba öntött új födémekkel.

A második fontos intézkedés a központi tér konfigurálása volt. A medence a telek közepére került, a meglévő térfogat északra, a két új térfogat pedig oldalra. A medencetér és a szobák közötti némi magánélet elérése érdekében egy sor rövid falat építettek, amelyek a telken található nagy pálmafákat idézik. Ezek a falak egy bambusz tetővel ellátott oszlopcsarnokot is meghatároznak, amely árnyékban fürdeti a fehér falakat.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az újonnan épített szerkezetek közül az egyik zárt, a másik nyitott. Ezek rugalmas terekként szolgálnak a ház mindennapi használatának különböző tevékenységeihez, és állandó kapcsolatot tartanak fenn a kettő közepén elhelyezett medencével. A cég végül egy olyan tájépítészeti projektet valósított meg, amely a meglévő házat és az új kiegészítéseket egybefonja, főként a téglákból készült járda alkalmazásával, amely eltűnni látszik, amint az ember a házból a kertbe sétál.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb