napi hírmorzsák

Felfüggesztett madárházak ihlették az indonéziai épületegyüttest

A “Bird Houses” a müncheni születésű tervező, Alexis Dornier kivitelezte, akinek stúdiója Bali kulturális epicentrumának, Ubudnak a trópusi, erdős dombjaira tervez egyedülálló projekteket. “Az építészet gyakorlása a trópusokon, különösen egy olyan helyen, mint Bali, naponta inspirál és emlékeztet minket arra, hogy lassítsunk és értékeljük az egyensúly és a jólét fontosságát.” – olvasható a stúdió weboldalán.

A projekt egy épület-triót foglal magában egy 327 négyzetméteres trópusi fákkal es növényzettel borított telken. A legnagyobb épület a telek lejtős részén fekszik, kilátással egy kis patakra, amely a telek mellett folyik, míg a stúdió és a vendégház a telek bejáratát szegélyezi. A szerkezetek egy olyan épületegyüttest alkotnak, amely integrálódik a meglévő nagy fák lombozatába, amelyeket a külső árnyékolás és a magánélet biztosítása érdekében megtartottak. A fák egy miniatűr parkra emlékeztető tájtervezés részeként a szabadtéri pihenőhelyek lombkoronájává is válnak.

A madárházak inspirálta épületek beleolvadnak a természetbe, és elforduló alaprajzukkal olyan “lakható szobrokat” hoznak létre, amelyek izgalmas kapcsolatot alakítanak ki a külvilággal, miközben a ház eszméjének emlékezetes értelmezéseként is jelen vannak. A szerkezetek felfedezése egy utazás a különböző terek háromdimenziós, labirintusszerű elrendezésén keresztül, a központi függőleges keringési elemekből sugárzóan a környezetükbe.

A gondosan megmunkált nyílások heterogén magasságokat hoznak létre az épületek számára. Minden helyiség változó magasságú, és méreteik a kompakt és a tágas között mozognak. Az ablakok különböző formátumúak, hogy kilátást nyújtsanak a földre és az ég felé.

Az ingatlanok anyagisága a keringési elemeket és fürdőszobákat befogadó tömör térfogatok kollázsát alkotja, míg a főterek kívülről és belülről egyaránt fával burkolt felületeikkel textúrázottak. A lágy és indirekt, integrált világításukkal a szerkezetek hangulatos, a földtől elszakadt, a buja zöld táj közepén lámpásként izzó objektumokként tűnnek fel a távolból.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb