EsettanulmányHírekNanonap fűtésrendszer

Felejtse el a gázfűtést, fűtsön NanopNap energiatakarékos fűtésrendszerrel

Magyarországon a gáz árát minden évben emelték és fokozatosan eltörölték az állami támogatást.

A gázellátásban hazánk 100%-ban függő más országoktól, volt már rá példa, hogy veszélybe is került a gázszolgáltatás.

Ha gázfűtéses lakásban lakunk, akkor nem csak a gáz a létkérdés a fűtés tekintetében, hanem a villamos áram is. Tehát ha gáz nincs, vagy csak áram nincs már akkor sem működik egy modern központifűtéses rendszer.

Napjainkban igen fontos kérdéssé vált a gáz áremelkedése. Kormányok kampányainak fő témája volt, de mégis megemelték, valamint elvették szinte az összes támogatást ezzel kapcsolatosan. Ma már csak egy kicsivel az Europai Unió árszintje alatt lehet a gázt vásárolni a szolgáltatóktól, ezzel szemben a villamos áram ára csak fele olyan mértékben emelkedett az elmúlt 10 évben.

Megéri 2011-ben gázzal fűteni???

Ha röviden és tömören szeretnénk erre válaszolni, akkor egyértelmű NEM a válasz!

A következőkben bemutatjuk, hogy mit kell mérlegelni egy új családi ház építésekor a fűtés tekintetében.

Egy gázfűtéses rendszerben már az első nagy költség a gáz bekötése, mely 200-250 ezer forint között mozog hazánkban. Ehhez hozzájön a gázszerelés költsége, mivel a gázhálózatot a lakásban és a lakás és az utcai csonk között ki kell alakítani. A gázhálózat anyag és munkadíja egy 100 nm-es lakás esetében 300-400 ezer forint körül van.
Ezután vásárolni kell egy modern gázkazánt, melynek költsége legalább 350 ezer forint, és akkor még nem említettük a kondenzációs, vagy turbós kazánok kéményét, mely cca. 50 ezer forintot emészt fel.

Ha ezeket összeadjuk minimum egymillió forintos költségnél járunk.  Ehhez még hozzá kell számolni, hogy átlagosan az osztó-gyűjtő rendszer, valamint a kémény és a kazán egy négyzetméter alapterületet is elvehet lakásunkból, melynek szintén van költsége 240 ezer forint.

Ha mindent egybe veszünk, rögtön egy 1,2-1,3 millió forint körüli árat kapunk. Ebben nincs benne semmilyen hőleadó felület, nincs benne egyetlen szerelvény, szabályozó rendszer és szivattyú sem. Ha ezeket még hozzávesszük a költségekhez, akkor egy 100 nm-es családi ház külső-belső oldali rendszerének díja 2,4-3 millió forint közötti.

Ezt ha rávetítjük egy négyzetméter lakás alapterületre, akkor kiderül, hogy a fűtésrendszerünk az utcai gázbekötéstől a radiátorokig 25-30 ezer forintot is felemészthet.

A gázkéményt folyamatosan ellenőriztetni kell, bizonyos mértékben kockázatot jelent a gáz jelenléte a lakásban, valamint keletkezik égéstermék is, melyet a kéményen keresztül a külső térbe juttatunk. Sajnos a biztonságos rendszerek ellenére is minden évben találkozhatunk gázrobbanással és szénmonoxid mérgezéssel is. A gázfűtéses lakások duplán károsak a környezetre, egyszer mikor kibányásszák, másodszor pedig amikor elégetjük. A gázlobbisták azt mondják, hogy a gáz elégetése nem jár károsanyag kibocsátással,  mert csak vízpára keletkezik. Nem kívánjuk, hogy dugják bele a fejüket egy kondenzációs kazán kéményébe, mert meglepetés érné őket.

A földgáz égéstermék káros az emberek és az állatok számára.  Az alábbi anyagok találhatóak a gáz elégetésekor a kéményünkben: Szénmonoxid.
Veszélyességét fokozza, hogy színtelen, szagtalan gáz: jelenléte érzékszervileg nem észlelhető. A szénmonoxid mérgezés tünetei a vérben megkötött hemoglobin-tartalom mértékében súlyosbodnak. A nitrogénoxidok közül a NO2 kifejezetten erős méreg, és az NO is egészségkárosító hatású. A nitrogénmonoxid (NO) hatása a szénmonoxidhoz hasonló, a vér hemoglobinjához kötődve annak oxigénszállító képességét megszünteti. A nitrogéndioxid (NO2) szúrós szagú, barna színű mérgező gáz. Hatása elsősorban légzőszervi elváltozást, megbetegedést okoz, de változásokat okoz az idegrendszerben; hatására csökken a növekedés mértéke és a fizikai teljesítőképesség. A belégzett NO2 a tüdőben lévő vízzel (H2O) salétromsavat (HNO3) alkot, amely mint az egyik legmaróbb sav roncsolja a tüdő hörgőit. Ezzel nagyobb töménységben belélegezve akut tüdőödémát, kisebb töménységben tüdőgyulladást okozhat. Hosszú idejű kisebb töménységű belégzése pedig a tüdő folytonos irritációja révén idült betegségekhez, így tüdőrákhoz is vezethet. A nitrogénoxid káros hatására különösen a kisgyerekek és az idős személyek érzékenyek. Természetesen hasonlóan káros hatásúak lehetnek az égéstermékben előforduló egyéb savak is.

Kijelenthetjük, hogy a gázfűtés nem energia, nem pénz és nem környezetbarát fűtésrendszer. Ráadásul a gázfűtéseknél előfordulhatnak meghibásodások a rengeteg gépészeti kötésnél, szerelvényeknél, vezérléseknél, szivattyúknál és az égéstérben is.

Akkor milyen fűtésrendszert tegyel a lakásomba, ha nem a gáz mellett döntök?

Rengeteg megoldás létezik.

– Vegyes tüzelés: Ez még jobban szennyezi a környezetet, valamint munkaigényes és piszkos.

– Pellet fűtésrendszerek: Itt pedig egy-két gyártótól függ a lakásunk, mivel nagyon kevesen gyártanak pelletet. Az ár ma sem olcsóbb, de ahogy nől rá az igény az árak elszabadulhatnak.
– Geotermikus fűtésrendszerek: Hatalmas bekerülési költségek, de ugyanakkor energiatakarékos rendszer. Egy modern passzív szigeteléssel ellátott fal-födém és padlószigetelés és jó nyílászáróválasztás esetén teljesen felesleges, mivel a házaknak annyira kicsi már a hőigénye, hogy egy geotrmikus rendszer beruházás költsége lehet, hogy csak 20 év felett térül meg. Viszont ennyi idő alatt a rendszer nagyrésze cserére szorul majd.

Fűtsön olyan rendszerrel, melynek kiépítése minimális bekerülési költséggel megvalósítható, modern, innovatív és nagyon kevés energiát igényel. Csak olyan rendszert válasszunk, mely garantáltan üzemeltethető megújuló energiákkal, mint nap, vagy szélenergia. Ez azért fontos, mert ha a szolgáltatás később bizonytalanná válik, akkor magunk is tudjuk üzemeltetni, akár levállva a hálózatról.

Mi nagyon régóta tanulmányozzuk a modern gépészeti technológiákat. Nagyon sok jó fűtési rendszer létezik a világon, de a legtöbb vagy drága, vagy bonyolult, így a meghibásodási lehetőség is magas.

Mi egyetlen egy fűtési rendszert tudunk ajánlani, mely minden tekintetben megfelel a XXI. század követelményeinek.

Mi az infra fűtőfilm (NanoNap) fűtésrendszert ajánljuk, mert rendkívül kedvező bekerülési költséggel telepíthető, akár egy nap alatt kivitelezhető, helyiségenként külön szabályozható, rendkívül innovatív és kiemelten energiatakarékos, ráadásul nem kell a gázt sem bekötni!

 

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

MAXIMÁLIS KOMFORTÉRZET

A sugárzó fűtések előnye, hogy az emberi test folyamatos kapcsolatban áll a sugárzó felülettel, így a hősugárzás a szövetekbe hatolva saját energiájával stimulálja az emberi szöveteket előidézve a jobb vérkeringést és a magasabb hő és komfortérzet kialakulását. Padlófűtési rendszereink ideális hőmérsékletet biztosítanak a láb, test és fejmagasságban, ellentétben a hagyományos fűtésekkel ahol a helyiség legmelegebb pontja a mennyezet.

KEDVEZŐ BERUHÁZÁSI KÖLTSÉGEK, GYORS KIVITELEZÉS

A NanoNap fűtésrendszerek beruházási költsége jóval a hagyományos fűtéseké alatt marad így kialakítása sok esetben különösen indokolt. A rendszer tervezése és kivitelezése alapterülettől függően akár 1 munkanap alatt elvégezhető.
Rugalmasan az energetikai paraméterek alapján méretezhető a teljesítmény, így alacsony energiaigényű épület építése esetén nem jelentkezik hatásfok veszteség mint a legmodernebb gázkazános vagy hőszivattyús rendszerek esetében.

KARBANTARTÁSMENTES MŰKÖDÉS

A fűtésrendszerek mindössze a NanoNap fűtőelemekből, szerelési segédanyagokból és a vezérlő termosztátokból állnak melyek élettartama kiemelkedően magas így karbantartás, időszakos felülvizsgálatokat, alkatrész utánpótlást nem igényelnek, a meghibásodás lehetősége ez által minimális. Kifejezetten fontos ez a lakóhelyiségeken kívül, irodákban, üzletekben, vendéglátásban és közintézményekben ahol fontos az üzembiztonság, megspórolható alkatrész raktározás és karbantartó személyzet.

HELYISÉGENKÉNT KÜLÖN SZABÁLYZÁS

Fontos szempont egy fűtési rendszernél, hogy a helyiség funkciójának megfelelően legyen kialakítva.
A NanoNap akár helyiségenként önálló vezérléssel teszi lehetővé, hogy mind a fűtés módja és annak jellege a felhasználás szerint legyen kialakítva.

LÁTHATATLAN MELEG

Fűtésrendszereink teljesen láthatatlanok, nem befolyásolják az épület kialakítását, bútorozását, nem igényelnek gépészetet (kazán, keringető szivattyú, csőrendszer stb…) ezáltal mai négyzetméter árak mellett megspórolható a gépészeti helyiség kialakítása a gáz bekötése, kémény kialakítás/bélelés stb…

SZEMÉLYRESZABOTT, ENERGIATAKARÉKOS FŰTÉSRENDSZEREK

A NanoNap komplett fűtési megoldásokat kínál minden beltéri felhasználásra. A szén-szálas technológia nyújtotta magas hatásfokú fűtőelemekkel az egyedi igényeknek megfelelő fűtésrendszer alakítható ki.
Padló és mennyezetfűtéseink gyorsan és alacsony beruházási költséggel kialakíthatóak.

15ÉV GARANCIA

A NanoNap termékek kiváló minőségét a fűtéstechnikában egyedülálló 15 éves garancia bizonyítja. Egészen biztos, hogy 30-35 évet ezek a fűtésrendszerek gond nélkül üzemelnek majd.

KÖRNYEZETVÉDELEM, EGÉSZSÉG

A NanoNap különös figyelmet szentel a környezetvédelemnek mind a zéró emissziós fűtésrendszerek kifejlesztésével mind a gyártási folyamat során.
Termékeink megújuló energiaforrásokkal kombinálhatóak. A NanoNap termékek a távoli infravörös sugárzás tartományban működnek így azok a sugárzó fűtésekre jellemző pozitív élettani hatásokat fejtenek ki.

Hatalmas akció: Ha velünk építteti családi házát is, akkor 15+5 év kiterjeszett garanciát adunk a fűtőfilmes fűtésrendszerekre. Azért mert mi hiszünk abban, hogy ez a rendszer nem fog meghibásodni akár ennél hosszabb távon sem. 

Az infra fűtőfóliás (NanoNap) MENNYEZETFŰTÉS ELŐNYEI

 • magas komfortérzet
 • egyenletes hő eloszlás
 • láthatatlan
 • gazdaságos üzemeltetés
 • egészséges (nem keringeti a port)
 • nem foglal helyet a helyiségekben, nem befolyásolja a bútorozást
 • megújuló energiával üzemeltethető

INNOVÁCIÓ, MINŐSÉG

Nano-technológia a fűtéstechnikában!

A NanoNap fűtésrendszerek fő eleme a korlátlan élettartamú, mindössze 0,4mm vastagságú Carbon-fűtőfilm.

A rohamosan fejlődő technológia, a világszerte emelkedő gázárak és a bizonytalan gázellátás, valamint az energiatakarékos és tiszta fűtőrendszerek iránti kereslet növekedése lehetővé tette egy új fűtési megoldás megszületését. A gyártó Daewo Co. Ltd, mint a korszerű műszaki és technológia megoldások szállítója, közel egy évtizede dolgozik együtt olyan cégekkel, mint az LG Electronics és a Pantech & Curitel.

Ha bővebb információra van szüksége, kérem hívjon vagy írjon a kapcsolat menüpontba, mi rövidesen visszahívjuk Önt, hogy megválaszolhassuk minden kérdését!

MEGJEGYZÉS: 

Az infra fűtőfilmes fűtésrendszer üzemeltetése magasabb egy modern kondenzációs gázkazánnal előállított hőenergiához képest.  Egy 100 m2-es családi ház esetén éves szinten maximum 70-100 ezer forint pluszköltséget jelent az infra fűtőfilm használata a gáz rendszerhez képest. A bekerülési költségek, a karbantartás mentesség, a megújuló energiahasznosítás, a környezetre és egészségre gyakorolt pozitív tulajdonsága miatt az infra fűtésrendszert ajánljuk, még akkor is, ha kicsit jobban megterheli a családi kasszát mindaddig míg nincs megújuló energia termelés az új családi házban. A gázkazán, a központi fűtésrendszer és a kémény éves karbantartási költsége a gázfogyasztás előnyét szinte a nullára csökkenti. Az infra fűtésrendszer akár 3-4 évtizedre tervezett karbantartásmentes rendszer, ezzel szemben a gázkazán és a kémény 15 éven belül cserére szorul majd.


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

23 hozzászólás

  1. Kedves Annamária!
   Nagy Sándor kollégám a mai napon felveszi Önnel a kapcsolatot telefonon, de ehhez kérem szíveskedjen megadni a telefonszámát!
   A nagysandor@kp.hu email címre kérem elküldeni a saját telefonszámát.
   Köszönettel:
   Készházportál ügyfélszolgálat.

 1. legyen szives imélben meg irni menyibe kerűlne egy 70 négyzetméteres lakásba ,ez az uj fűzés rendszer .kőszőnőm.tisztelettel

 2. Üdvözlöm Önöket,sajnos nem tudunk semmit a Caleo fütésről.Nagyon szépen kérem ha lehet tájékoztassanak bennünket. Hét éve épült társasházban van egy 83 m2-es lakásom,itt is kivitelezhető
  ez a fütési forma.Gázzal fütök,ahelyiségek a fürdő és WC kivételével padlós.A másik két helyiségben
  padló fütés van. Nagyon jó lenne költségkiméletesebb fütés. Köszönöm a választ Sándor

 3. Nagyon megtetszett ez az új fajta fűtési rendszer. Érdeklődnék, hogy egy meglévő családi házban ahol vegyes tüzelés van, be lehet e építeni? Ugyan akkor a beépítési, és az anyag költség mennyibe kerülne?
  A ház kb. 80 m2-es, 3 nagy szoba kb.16 m2, 1 kisszoba kb. 8 m2, egy fürdőszoba+wc kb. 3 m2, egy előszoba+közlekedő kb.6 m2, és egy konyha+étkező kb. 9 m2. A válaszukat ha lehetséges az E-mail címemre írják meg! Előre is köszönöm.
  Tisztelettel Kun Sándor.

  1. Kedves Sándor!
   Kérem szíveskedjen elküldeni a telefonszámát, mert pár adatot le kell tisztázni, hogy ajánlatot tudjunk Önnek adni. Milyen a fal, a tető, a födém, a nyílászárók.
   A nagysandor kukac kp.hu mail címre kérem elküldeni.
   Köszönettel:
   Nagy Sándor

 4. Érdekel a Nanno technológiás fűtés rendszer. Kérem szíveskedjék a kapcsolatot megadni. köszönöm.
  Istvá
  06 20 3362142

 5. Tisztelt Forgalmazó!
  Érdekelne, hogy téglaépítésű gázos társasházban “bérház” vagy panel lakásban is lehet alkalmazni a NaNonNap fűtést? Most állok vásárlás előtt és szeretném tudni milyen lehetőségeim lesznek a korszerű, olcsó fűtésre.a leendő lakás méret max.55 m2 2,70 belmagassággal lesz.
  Köszönettel: Bódiné

 6. Üdvözlöm! Érdeklődnék,hogy vályogházba lehete és érdemese Nano fütést. A ház 60m2,és ennek a költségei. Tisztelettel Bódi István

 7. Tisztelt Forgalmazó! Eddig vegyes.tüzeléssel fűtöttem de jövőre szerettem volna a gázt bevezettetni de miután véletlenül akadtam az Önök hirdetésére teljes bizonytalanság lett a gáz bevezetésből.Ezért szeretnék sokkal többet megtudni az Önök által hirdetett NaNOnNap fütésrendszerről mind lehetőség mind anyagi oldalról.Tisztelettel. Török Ferenc

 8. Üdv!

  Olyat olvastam a neten, hogy új építésű házba nem is lehet rakni elektromos padlófűtést mert csak FF energetikai besorolást kapna amivel nem adják meg a hatósági bizonyítványt!
  Még nagyon jó hőszigetelésű épületnél sem.
  Ilyenről önök hallottak?

  Köszönöm a választ!

  1. Kedves Expa!
   Az elektromos fűtés nem tiltott, de az igaz, hogy nagyon sokat ront az energetikai besoroláson.
   Amennyiben megújuló energiával párosítjuk az elektromos fűtést, megszerezhető akár az AA, vagy a BB besorolás.
   Önmagában az elektromos fűtésrendszer 2,5x-ös rontó tényezőt jelent.
   Tisztelettel:
   Kp.hu ügyfélszolgálata

 9. De ha csak infra fűtés van egy új építésű háznál akkor nem adnak hatósági bizonyítvánnyt!
  Akkor miért ajánlják ezt a fűtési módszert?

  Köszi a választ!

  1. Kedves Expa!
   Korábban már önnek válaszoltunk. A hír nem igaz, csak ront a normál besoroláson. Idézem a korábbi válaszunkat: Az elektromos fűtés nem tiltott, de az igaz, hogy nagyon sokat ront az energetikai besoroláson.
   Amennyiben megújuló energiával párosítjuk az elektromos fűtést, megszerezhető akár az AA, vagy a BB besorolás.
   Önmagában az elektromos fűtésrendszer 2,5x-ös rontó tényezőt jelent.
   Tisztelettel:
   Kp.hu ügyfélszolgálata

  1. Kedves Expa!
   Soha nem törlünk hozzászólást.
   A két kérdésére is válaszoltunk.
   Tisztelettel: Kp.hu ügyfélszolgálata

 10. T Nagy Sándor ÚR. Egy 140nm res lakásom van. A lakás tetötérbe van a gáz számla leeszi a fejem ill a nyugdijam, Mivel 80éves nyugdijas vagyok örömmel látom hogy van lehetöség a számlám mérséklésére az Önök javaslata alapján.Kérem sziveskedjen tájékoztatni hogy rövidtávon érdemes e foglalkozni a problémámmal és uihatékony kölségkimélö javaslatot tudok e kapni Önöktöl. Tisztelettel ui.örömömre most találtam az Önök oldalára és igy elsö érdeklödö vagyok

  1. Kedves Antal!
   Ha a lakás nem új építésű, azaz nem az elmúlt 2-3 évben valósult meg, akkor önnek ezt a fűtési módot nem javaslojuk.
   Kizárólag kiemelten energiatakarékos házakba ajánljuk.
   Tisztelettel:
   Kp.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb