napi hírmorzsák

Étterem lett a wisconsini vasútállomásból

A brooklyni székhelyű Home Studios az egykori vasútállomás poggyászkezelő épületét Madisonban olyan étkezőkké változtatta, amelyek “a vonatutazás aranykorát” idézik. A wisconsini főváros régi vonatraktára mögé rejtett The Harvey House egy közel 500 négyzetméteres étterem, amelyet a közép-nyugati állam 1930-as és 40-es évekbeli vacsoraklub-kultúrája inspirált.

Tipikus amerikai ételeket szolgálnak fel a régi csomagmegőrző épület két szintjén. Mindegyik szint saját bárral rendelkezik, amelyet a Home Studios újított fel, az épület meghatározó történetét szem előtt tartva. A két emeleten kívül további étkezőhelyiségek találhatók egy zárt területen, az egyik zárt állomás peronján, és egy 1960-as évekbeli vonatkocsiban, amely a vágányokon ül. Az épület sok eredeti jellegzetességét megőrizték, beleértve a mennyezeti gerendákat, az ablakokat és az állomás tolóajtóit.

A téglafal és a sötétzöld ablakszárnyak irányították a projekt szín- és anyagpalettáját, amely sötét fákat és kárpitokat, valamint egyedi asztalosmunkákat és műalkotásokat tartalmaz. A Home Studios elsődleges tervezési célja a Harvey House projektben az volt, hogy egy meleg és hívogató éttermet hozzon létre, amely egy wisconsini vacsoraklub ismerős kényelmét idézi, és egyedülálló élményt nyújt, amely a vonatos utazás aranykorát idézi, kissé ipari, kissé art-deco stílusban.

A földszinti étkezőben a vendégek a konyha nagy nyílásán keresztül figyelhetik a szakácsok munkáját. A fából készült bankett párnázott, kárpitozott háttámlával és különböző zöld színű ülésekkel kényelmes helyet biztosít az étkezéshez. Az egyedi világítótestek, melyek a párizsi metróállomásokon jellemzőek, lágy fényt adnak, amely fokozza a hangulatot.

A nyitott ajtó a platform teraszához vezet, ahol fekete padok és rattan székek kísérik a márványtetős asztalokat. A dekoráció és a berendezés alkalmi hangulatot kölcsönöznek ennek a térnek. A leszerelt vonatkocsi a vágányokkal párhuzamosan futó üvegfalon keresztül látható. Az emeleten világosbarna bőrülések és kékeszöld bárszékek folytatják az alábbi színpalettát. A majdnem szimmetrikus elrendezés fa és üveg válaszfalakat tartalmaz, amelyek különböző étkezőket határolnak.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az étterem mindkét bárja mögött Jessica Niello-White helyi művész alkotásai találhatók, amelyeket kifejezetten a Harvey-House számára készítettek. A szeszes italok fölé és a szomszédos boltívekbe helyezett képek a wisconsini vidékről készült jeleneteken alapulnak, amint azok a vonatablakból láthatók.

A Home Studios építészeti céget Oliver Haslegrave volt könyvszerkesztő alapította 2009 -ben, elsősorban a lakó- és vendéglátó -ipari belső terekre összpontosítva.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb