„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Építőipari lexikon

Építmény

Építési tevékenységgel létrehozott, illetve késztermékként az építési helyszínre szállított, – rendeltetésére, szerkezeti megoldására, anyagára, készültségi fokára és kiterjedésére tekintet nélkül – minden olyan helyhez kötött műszaki alkotás, amely a terepszint, a víz vagy az azok alatti talaj, illetve azok feletti légtér megváltoztatásával, beépítésével jön létre. Az építményhez tartoznak annak rendeltetésszerű és biztonságos használatához, működéséhez, működtetéséhez szükséges alapvető műszaki és technológiai berendezések is (az építmény az épület és műtárgy gyűjtőfogalma).


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Egy hozzászólás

  1. A Keleti Főcsatorna partján van egy 17 m2 hétvégi házunk. A telek alatta a Magyar Állam tulajdonában és a TIKÖVIZIG kezelésében van. A TIKÖVIZIG-nek bérleti díjat fizettünk a bérelt területért. Az önkormányzat most építmény adót vetet kim mert az illetékességi területén belül van. Érdeklődünk,hogy az az létesítmény mely alatt a terület az államé, semmilyen közmű nincsen és az önkormányzat semmilyen feladatott nem lát el lehet-e az adó alanya.? A kérdést másképpen fogalmazva az ilyen hétvégi ház kimeríti-e az építmény fogalmát?
    Ha tudnak kérem válaszoljanak.
    Tisztelettel: Benkey Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb