„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Építészeti inspiráció: a rusztikus és a modern találkozása egy mexikói nyaralóban

A helyi Workshop, Diseño y Construcción által tervezett Casa Sol egy privát oázis Mexikó Merida város történelmi negyedének szívében. A Yucatan -félszigeten található helyreállítási projekt egyesíti a természetet a történelemmel. A Casa Sol teret kínál vendégeinek, hogy maguk mögött hagyhassák a forgalmas várost; itt meghitten pihenhetnek a medencét körülvevő fák árnyéka alatt.

Az eredeti, egyszerűen díszítetlen homlokzatú szerkezet egy előszobát, egy vendéglakosztályt, étkezőt és nappalit, szolgáltatási területet foglal magában a master lakosztály mellett, amely a medence területére néz. A terasz kiterjeszti a lakóteret egy szabadtéri társalgó felé, amelyet egy fából készült tető véd. A tervezés elsődleges célja az ingatlan meglévő történelmének és természetének megőrzése és tiszteletben tartása volt. Ez az oka annak, hogy minden új szerkezeti elem a hosszú fák köré épült, meghagyva őket eredeti állapotukba. Ez irányította azt a döntést is, hogy az építészek Yucatan hagyományos gyarmati építészetében megtalálható anyagokat használjanak, mint például a hagyományos csempeburkolatok, a kőfalak és a fa elemek, például a gerendák és ajtók.

A beltéri és a kültéri kapcsolat alapvető fontosságú a félszigeten megtalálható életmód szempontjából, főleg a meleg éghajlat miatt. Mint ilyen, a kialakítás nagy, toló- üvegablakokat tartalmaz, amelyeken keresztül a lakosok teljes kilátást élvezhetnek a trópusi kertre és a medencére. A medence a rövid távra kibérelhető nyaraló fókuszpontja, egy régi gyarmati szerkezet köré épült, amely a géptermet tartja. A színpaletta kék, sárga és piros színeket tartalmaz, amelyek nagyon gyakoriak a Yucatanban található hagyományos haciendák építészetében. Olyan természeti elemek felhasználásával, amelyek tiszteletben tartják annak a földnek a hagyományait és történelmét, amelyről származik; A Casa Sol célja, hogy változatos pihentető légkört teremtsen bérlői számára.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb