„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Emma Martí Menorca építészeti örökségét ünnepli a Hevresac Hotelben

Emma Martí spanyol építész a Baleár-szigeteken, Menorca szigetén egy 18. századi városi házat alakított át a meghitt, nyolc hálószobás Hevresac Hotel nevű szállodává, amelynek mind az öt emeletét elfoglalta a pincétől a padlásig.

Az épület, amely eredetileg egy helyi kereskedő és magánvállalkozó tulajdona volt, Mahón történelmi központjában található – egy korábbi kereskedelmi központban, amely még mindig magán viseli a francia és angol kultúra nyomait, miután sok évet töltött gyarmati uralom alatt.

A Hevresac tulajdonosai, Ignasi Truyol és Stephanie Mahé részben azért kérték fel Martí-t a felújításhoz, mert régi barátjuk volt, akiről úgy gondolták, hogy bízhatnak abban, hogy megőrzi és javítja az épület szellemét és jellegét. Az építész célja az volt, hogy az épületet fénnyel és élettel töltse meg, miközben megőrizze a meglévő építészeti elemek gazdagságát, a fagerendáktól és a mozaikpadlótól kezdve a stukkófalakon át a lépcsőházakig.

“A projekt célja egy friss és inspiráló szálloda létrehozása volt, amely értékeli a meglévő építészet szépségét” – mondták a szálloda tulajdonosai.

A Hevresac eredeti padlóit, amelyeket változatosan faparkettával és enkausztikus cementlapokkal borítottak, gondosan megőrizték. Azokon a területeken, ahol nem lehetett megtartani az eredeti elemeket, Martí új tervezési nyelvet választott, és ezen eredeti anyagok modern megfelelőit használta, beleértve a mikrocementet is.

A felújítási folyamat során a falakon lévő stukkók és a gerendák eredeti festése is feltárult, így az épület rejtett történelmének egy része feltárult. A nappaliban található eredeti kovácsoltvas oszlopok ma már ünnepelt látványosságnak számítanak. Kevésbé feltűnő, de ugyanilyen érdekes a bejáratnál lévő márványlépcső kovácsoltvas korlátjának szabadkőműves szimbolikája.

Martí a városi ház eredeti szobaszerkezetét is meg akarta őrizni. Ennek érdekében a meglévő hálószobák mindegyikén belül saját fürdőszobákat épített be, és ehhez tömör flandriai fenyőből készült könnyűszerkezetes favázrendszert használt, míg a háromrétegű lucfenyő deszkákból készült válaszfalakat, fejtámlákat és szekrényeket minden hálószobában.

Egy új lépcsőház – szintén lucfenyő rétegelt lemez felhasználásával – most már az eredeti lépcsőházzal együtt létezik, alternatív útvonalat biztosítva a Hevresac Hotelben. Az anyag kulcsfontosságú az új betétek kortárs nyelvezetéhez, amelyek világosan elkülönülnek az épület múltjának rétegei mellett.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A terek természetes fénnyel való feltöltése érdekében a felső emeleten több tetőablakot helyeztek el, egyet a fő lépcsőház felett, valamint három új nyílást a homlokzaton. Az alagsorban a helyi marés kőből készült boltíves mennyezeten beavatkozásra volt szükség a tér megvilágítása érdekében.

Martí válasza az volt, hogy eltávolított egy öblöt a meglévő boltozatból, és egy új, kényelmesebb lépcsőházat épített be, amely összeköti a földszintet az alagsorral, és fényárban tartja a teret.

A Hevresac által kiválasztott bútorok Mahón kozmopolita történelmét tükrözik, és antik, vintage és kortárs darabok eklektikus összeállítását tartalmazzák Európa minden tájáról. Ezek között vannak Nanimarquina szőnyegek, Achille Castiglioni lámpák és Marcel Breuer néhány Cesca széke, valamint olyan menorcai antikváriusoktól származó darabok, mint az Alcolea & Kraus és az Antics Antigüedades.

“Ez egyfajta szinergia” – mondták a tulajdonosok. “Az összetevők együtt egy meleg, kreatív és személyes kompozíciót vetítenek előre, amely több, mint az egyes darabok algebrai összege”.

Forrás: www.dezeen.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb