„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Emily Sandstrom bontásból újrahasznosított anyagokból építette sydneyi házának bővítését

Emily Sandstrom ausztrál építésznő átalakított egy lepusztult 1930-as évekbeli bungalót Sydneyben egy részben bontási anyagokból épített bővítéssel.

Sandstrom célja az volt, hogy helyreállítsa az évtizedek óta érintetlenül hagyott otthont, és megünnepelje annak eredeti jellegzetességeit, köztük a képkereteket és a mennyezeti díszléceket.

Az építész lebontotta a hátsó kis konyhát, a melléképületet és a napozószobát, és a bontásból származó téglákat és anyagokat újra felhasználta egy 45 négyzetméteres U alakú bővítmény építéséhez, amely egy nyitott konyhának és étkezőnek ad helyet.

Két nagyméretű üveg tolóajtó nyílik az udvarra, és természetes fényt enged a konyhabővítménybe. Az U alakú új szerkezetet és az udvart úgy tervezték, hogy kapcsolatot teremtsen a beltéri és a kültéri helyek között.

Az építész szerint a betonpadló és a túlnyúló ereszek segítenek abban, hogy télen passzívan fűtsék, nyáron pedig hűtsék az otthont. Az otthonhoz napelemeket is építettek, így nem volt szükség további fűtési vagy hűtési rendszerekre.

“Az U alak a széles és ívelt ereszekkel kombinálva passzív fűtést biztosít az otthonnak a téli hónapokban, nyáron pedig árnyékot” – mondta Sandstrom. “Ez a hőtömeget biztosító betonpadlóval, a dupla üvegezéssel és a keresztszellőzés érdekében elhelyezett magas ablakokkal együtt azt jelenti, hogy nincs szükség további fűtési és hűtési rendszerekre.”

Az újrahasznosított ausztrál keményfából készült munkapulttal ellátott nagy sziget a konyha középpontja, ahol a padlószintben egy lépcsőfok választja el a sziget egyik oldalán lévő “munkaterületet” a helyiség többi részétől.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A japán design és a fürdőzési rituálék által inspirált fürdőszobában a padlószint alá süllyesztett kád található. A padlót fa burkolat fedi, és elrejti a fej feletti zuhanyzó vízelvezető pontjait. Üveg tolóajtók vezetnek egy kis kertbe, ahol egy további szabadtéri zuhanyzó található.

Az építész az egész házban eltávolította a szőnyegeket, hogy feltárja az eredeti padlódeszkákat, és helyreállította az eredeti funkciókat, beleértve az ólomüveg ablakokat, a díszes mennyezeti díszléceket, a sötét faajtókat, a szegélyeket és a boltíveket.

Az újonnan hozzáadott asztalosmunkákat úgy tervezték, hogy megőrizzék az otthon lábazati szegélyléceit, képkereteit és mennyezeti díszléceit, valamint megőrizzék a szobák eredeti méretarányát és elrendezését.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb