„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Elon Musk eladta milliárdokat érő ingatlanjait, és egy 37 négyzetméteres mobilházba költözött – VIDEÓ

A világ harmadik leggazdagabb embere jelenleg egy apró, 50 000 dollárba kerülő texasi mini-otthonban él. Miután a Tesla alapítója és vezérigazgatója, Elon Musk megígérte, hogy gyakorlatilag mindent elad, amivel rendelkezik, beleértve mind a hét kaliforniai luxus ingatlanját, elárulta, hogy elsődleges lakóhelye a Boxabl egy előregyártott épülete lesz, amelyet a SpaceX cégétől bérel. A szóban forgó modell a „Casita”, egy mobil otthon, amely minden szükséges beépített elemet tartalmaz. Ahogyan a moduláris ház megérkezik a helyszínre, egy daru kitárja a falakat és a tetőt, és 90 percen belül kész lakóhellyé változik.

Mondanunk sem kell, Elon Musk bejelentése nagy érdeklődést váltott ki a mindössze 37 négyzetméteres lakóhely iránt. Szerencsére a Boxabl virtuális túrát is kínál a Casitában, valamint egy videót, amely bemutatja, hogy milyen gyorsan lehet felállítani. A 20×20-as lábnyomán az elrendezés hasonlít egy hagyományos stúdióapartmanhoz, mely teljes méretű konyhát tartalmaz dupla mosdóval, sütővel, mosogatógéppel, nagy hűtőszekrénnyel és tárolószekrényekkel, valamint egy tolóajtós fürdőszobát mély zuhanyzóval vagy káddal és egy nagyméretű nappalit, közel 3 méteres belmagassággal. Egy méretes tárolószekrény választja el a nappalit a nyitott hálószobától.

A Elon Musk Casita otthona, -amely állítólag kapott egy kis kiegészítést, összköltsége néhány ezer dollárral haladja meg a 49 500 dolláros listaárat- a Boxabl által gyártott sok közül az első lesz. A vállalat új Las Vegas -i központja hamarosan tömegesen állítja elő az egységeket az Egyesült Államok egész területére történő szállításra. Míg sok más technológiára összpontosító lakáscég a 3D-nyomtatást tekinti a jövő hullámának, a Boxabl tervezése gyárilag gyártott moduláris alkatrészeket használ, amelyek ultrakompakt csomagba lapíthatók a meglévő nyerges pótkocsikhoz. A modell másik nagy előnye a megfizethetőség. A Boxabl alapítói célja, hogy mindenki számára jelentősen csökkentsék a lakástulajdon költségeit, bár természetesen továbbra is földterületekre és közművesítésekre van szükség. Ennek ellenére a Casita lényegesen kevesebbe kerül, mint egy átlagos gyártású lakás, sőt, kevesebbe, mint egy Tesla.

Musk texasi Boca Chicában található új otthona a „Starbase”, az új SpaceX rakétaépítő létesítmény, amely reményei szerint egy napon önálló város lesz. Az állam déli csücskén elhelyezkedő távoli iszaplapokon elhelyezkedő Starbase az élénk fények, a zaj és a vándorló parti madarak érzékeny fészkelőhelyei miatt vitás pont lett a helyiek és a madárbarátok számára.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Musk Kaliforniában eladott otthonai között szerepel a Chalon Road -i kúria, amelyet 2020 júniusában 29 millió dollárért értékesített; egy otthon, amely egykor a Willy Wonka színésze, Gene Wilder tulajdonában volt, és amelyet 7 millió dollárért adott el azzal a kikötéssel, hogy „nem lehet lebontani vagy nagyban módosítani”; négy Bel Air ingatlan összesen 61,89 millió dollárt ér; és egy 47 hektáros épület Hillsborough-ban. Musk, akinek nettó vagyonát 169,8 milliárd dollárra becsülik, itt nem éppen szegénységi fogadalmat tesz. Csak eszközöket szabadít fel, hogy azokat a SpaceX és az űrtechnológia forradalmian új küldetése felé fordítsa.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb