napi hírmorzsák

Egy trapéz alakú szerkezettel bővítették a meglévő családi házat az új generáció számára

A House in Nakago projekt egy kétszintes faház, a japán Shibukawa városában. Az otthon a tulajdonosok következő generációja számára épült egy meglévő szerkezet mellett, amelyet szintén felújítottak. A telek egy forgalmas országút mellett fekszik, így az új házat a zajvédelem érdekében 45 fokkal elforgatták, mely szintén lehetővé tette két udvar kialakítását, melyből az egyik közös a meglévő épülettel, a másik pedig teljesen privát az új otthon számára.

A SNARK + Ouvi építészeti iroda projektjének magasságát a lehető legkisebbre fogták, hogy csökkentsék az udvar árnyékolását, amely épületekkel van körülvéve, így alapjában véve nem jut sok napfényhez. Az új struktúra egy kereszt alakú oszlop által megemelt négyzetes tetőszerkezet alatt helyezkedik el, közvetlen fizikai és vizuális kapcsolatban régi élőhelyükkel, ugyanakkor elég magánszférával, hogy maximálisan kiélvezhessék új életterüket.

A földszint egy trapéz alakú tér, egy nagy négyzet alakú és egy kisebb derékszögű háromszög alakú tér kombinálásával. Az otthon mindennapi funkcióit egy rétegelt lemez panelekből álló térfogatban helyezték el. A véletlenszerűen elhelyezett részleges válaszfalak megszabják a határokat az egyes funkcionális terek között, ugyanakkor fenntartják a terek közötti kapcsolatot. A nyílások úgy van beállítva, hogy a helyiségek mindegyikéből ki lehessen látni. A kereszt alakú oszlop, amely öt négyzet alakú, 105 x 105 miliméteres gerendából áll, szintén segít a funkcionális terek elválasztásában.

A lépcső egy szintén rétegelt lemez felület mögé van rejtve. A felső és az alsó emelet között a rácsos padló alkotja a kapcsolatot, mely közvetíti a tetőablakon bejutó természetes fényt az alsó szintre. A második emelet egy nagy tetőtér, berendezés nélkül, kilátást nyújtva a távolabbi északi és déli hegyekre, a környező udvarok és a meglévő szülői házat kizárva a panorámából.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A földszinttel ellentétben ez itt térelválasztva van a környező környezettől. A második emelet egyik kereszt alakú oszlopa a tető alakjának megfelelően kissé el van tolva a földszinttől. A szerkezeti anyag felső és alsó emelete közötti finom eltolódás bútorszerűbbé teszi az oszlopok létét. A halmozott két tér egymás mellett él, miközben a rácsok padlóján keresztül érzik egymás jelenlétét. A tetőtér persze kevésbé lényeges annak funkcionalitása szempontjából. Az sokkal inkább egy hely az önreflexióra, a magány és az új, független életmód szimbolizálására és kiélvezésére.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close