„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Egy okosan elrendezett mini-lakás

Amikor mindössze 30 négyzetméter áll rendelkezésre, egy olyan belsőépítészeti elrendezést kell létrehozni, amely kielégíti egy pár összes alapvető szükségletét anélkül, hogy szorongva és zsúfoltan kellene tölteniük mindennapjaikat. Sok esetben a kiterjesztés nem választható, több okból kifolyólag, a képeken látható mini-apartman például egy tizenkilencedik századi épületben, Wroclawban, Lengyelországban található, és nincs más választás, mint megtalálni a módját arra, hogy konyhát, fürdőszobát, nappali, hálószobát és tárolót illesszen be olyan korlátok köze, amelyek lehetetlennek tűnhetnek. Azonban a 3XA építészeti cég szinte minden jelentős helytakarékos tervezési technikát bevetett ehhez a felújításhoz, amelynek eredményeként létrejön a képeken látható elegáns és jól szervezett lakóterület! 

Függőleges tér kihasználása: A lakás legszembetűnőbb tulajdonsága a tetőtéri beépítés a bejárat fölött, a hálószoba. Ez az L alakú kiegészítés egy platformot képez, kissé kinyúlik a nappali felé oly módon, hogy az nem csak értékes extra négyzetméterekkel bővíti a hálószobát, hanem építészetileg is figyelemfelkeltő az elsősorban fehér lakásban. 

Multifunkció: a szűk, helytakarékos lépcsők, amelyek könyvespolcként is alkalmazva a galériába vezetnek, rengeteg pakoló felületet biztosítanak a lakóknak, nem csak a könyveknek, de egyéb csecsebecséknek és a sztereó rendszernek. A folyosón, a fürdőszobával szemben található a szekrény, beépített polcokkal és ruha akasztókkal, amely strukturális támogatást is nyújt a padlástér számára.

Nyitott terv: csak a fürdőszoba van elkülönítve, a lakás minden más eleme össze van nyitva a többivel. Mivel az ajtók vagy a belső falak nem akadályozzák az egyes területeket, az egész helység egyszerre látható, így nagyobbnak tűnik az egész, mint valójában. Ebben az esetben a konyha sarokba helyezése fenntartja a létfontosságú funkció és a nappali közötti vizuális kapcsolatot, ezzel elérhetővé téve a beszélgetést, emellett az ágy nincs van közvetlenül kitéve a konyhai szagoknak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Halvány színpaletta: fekete-fehér kontraszt a textúrájú forgácslapokkal, amelyek a tetőtéri lépcsőket és az étkezőasztalt alkotják, míg a fehér fapadló megőrzi a karaktert és a meleg érzetet, minimális vizuális zavarral. A konyha fekete fala teljesen lehorgonyozza a teret. Egy ilyen kicsi lakásban a túl sok szín használata olyan kaotikus légkört hozhat létre, amely nem igazán teszi lehetővé a meghitt időtöltést és a pihenést.

A mozgás és az áramlás érzése: az ajtó a nappali és a konyha közötti út egyértelműen meg van határozva, sok nyitott alapterülettel. A bútorok méretarányban vannak a hellyel és oda vannak elhelyezve, ahol nem akadályozzák a forgalmat.

Fókuszpontok: mindig legyen olyan építészeti vagy tervezési elem, amit ki szeretnél emelni az otthonodban!  3XA úgy döntött, hogy bizonyos tizenkilencedik századi jellemzőket érintetlenül hagy, hogy ellentétet képezzen a modern anyagokkal és dekorokkal, mint például az eredeti ajtó. De hogy mi a szoba valódi fókuszpontja? Mi azt állítanánk, hogy semmi nem emelkedik ki jobban, mint azok a kettős funkciójú lépcsők.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb