„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Egy modern piros szerkezettel egészítették ki a volt színházépületet

A Bernard Khoury Architects által kivitelezett Tumo Creative Technologies Center egy innovatív, ingyenes, nyílt digitális média oktatási központ. A szervezet 2011-ben nyitotta meg az elsőt központját Jerevánban, és azóta számos országba terjeszkedtek. Az eredeti Tumo-hoz hasonlóan a 2500 négyzetméteres központ tanterve ugyanazt a négy fókuszterületet tartalmazza: animáció, videojáték-fejlesztés, digitális média és webfejlesztés.

A központot egy régi, romos épület felújításával alakították ki. Annak ellenére, hogy túlélt két nagy földrengést, amelyek súlyosan károsították a várost, Gyumri továbbra is vonzza a látogatókat, hogy tanúi legyenek történelmi építészet emlékeinek, és a védett épületeknek, ezért döntő fontosságú volt a fennmaradó építmény lehető legnagyobb részének megőrzése. Az 1850 -es években épült meglévő épület több építési szakaszon esett át annak érdekében, hogy a Népháztól a helyi televíziós műsorszóró központig különféle funkcióknak eleget tegyen.

A volt Gyumri Színház épületét interaktív tanulási platformokká alakították, a fő munkaterületet az egykori operaházi színházba helyezve, amelyet egy lépcsős kollektív munkaterületnek és 3D nyomtatási laboratóriumnak terveztek, amely átalakítható egy 200 férőhelyes színházi területté is, a vetítések és előadások alkalmára. A fő hallgatói terek a földszinten helyezkednek el, melyek a keleti homlokzatról az alsó park szintjén érhetők el, míg az összes többi nyilvános és nem diákhoz kapcsolódó funkció, mint például a fő előcsarnok, az adminisztráció és a nyilvános amfiteátrum a felső szinten található utcaszintről, a nyugati homlokzat mentén.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az épület déli és keleti homlokzatát, amelyet eredetileg helyi kőből építettek, és fehér vakolattal láttak el, megőrizték és helyreállították, míg az összes többi homlokzatot és kiegészítést élénk piros színben tüntették fel, ellentétben a környező városkép monokromatikus palettájával. Ez egyértelműen megkülönbözteti az épület régi-és új részeit, megőrizve az eredeti szerkezet dignitását. Ez a vörös szín az épület új részeinek belső terét is jellemzi.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb