„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Egy hadsereg volt laktanyájából lett rendkívüli, modern otthon

Egy elhagyatott katonai laktanya hosszú, homályos, visszhangzó folyosók képeit idézi fel, acél emeletes ágyakkal és olcsó utilitáris esztétikával. De amikor a világ legjobb építészei jönnek a képbe, az 1930-as évekbeli, ausztriai téglarakásból igazi műalkotás lesz, tele érzéki, szobrászati ​​görbékkel és szellős nyitott terekkel.

A bécsi székhelyű Smartvoll építészeti stúdió egy salzburgi üres ipari épületben látta meg a fantáziát, ahol egykor katonai szállás és egy harckocsi állomás volt elhelyezve. Az évtizedek múltjára emlékeztető, egyszerű hosszúkás épület lerombolt téglafalai és kemény betonpadlója között az építészek egy futurisztikus, nyitott terű otthont képzeltek el. A projekt egy nemzetközi versenyre benevezve, a tér teljes átalakítását igényelte egy luxus rezidencia kialakítását megcélozva, amit meg is nyertek, és nem kérdéses, hogy miért.

Az új tér epicentrumában egy minimalista konyha található, a 7 méter hosszú tömbben, amelyet egy pár elsöprő kialakítású betonlépcső szegélyez. A fekete lávakőből készült monumentális szekrény egyben ültetési lehetőséget kínál gyógynövények számára, az ételkészítés, főzés és étkezés mellett. Igény szerint egy asztal húzódik ki az egyik végéből. A felette lévő galéria szárnyszerű platformja követi az épület körvonalát, szobrászati fókuszpontot teremtve.

A drámai lépcsőfeljáró három irányban oszlik el. Azok nem csupán az otthon különböző szintjeihez való hozzáférés funkcionális eszközei, sokkal inkább térbeli vizuális élményt nyújtó művészeti alkotások.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Loft Panzerhalle projektje a merészséget képviseli. A galéria a levegőben való szabad lebegés hatását kelti. A lépcsőfeljáró a konyha felett lebeg, könnyed, kifinomult mennyezetet alkotva, amely meghazudtolja anyagának szilárdságát. A hálószobát körülhatároló függöny szabadon leng a szélben, további dimenziót adva az építészeti jellemzőkhöz. A túloldalon felfüggesztett könyvespolc a földszintről tekintve szintén a lebegés illúzióját kelti. Még a zuhanyfülke is a súlytalanságot jelképezi, nyitott üvegdobozként kiemelkedve a téglafalból az otthon nyitott élettere felett.

A kültéri terek a Panzerhalle komplexum többi részére nyújtanak kilátást, beleértve a szintén Smartvoll által felújított piacteret, valamint számos éttermet, szalont, és rendezvénytermeket amelyeket az épületek eredeti téglahomlokzata egyesít.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb