„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Egy drámaian íves “boríték” öleli körbe a háromgenerációs családi házat

A Sanjay Puri Architects “Mirai House” projektje egy 622 négyzetméteres saroktelekre épült, hagyományos elrendezéssel tervezett kontextuális ház, amely az indiai Rajasthan forró sivatagi éghajlatára reagál. A helyszín alapján a déli és keleti oldalon minimális nyitott térrel rendelkezik- ezeken az oldalakon szomszédos villák épülnek a jövőben. Az északi és nyugati oldalon, az útkereszteződés mentén több szabad területet alakítottak ki, a meglévő fák meghagyásával.

A család 3 generációja számára tervezett ház 3 szintes, 4 hálószobával, 2 nappalival, tornateremmel és dolgozószobával rendelkezik. Egyes részein a magasságok szekcionáltan változatosak, így a térfogatok játéka határozza meg a projektet. A házat egy íves, helyenként megnyitott homlokzat veszi körül, amely a kerület mentén félig nyitott tereket hoz létre, a kertre néző oldalakon mélyebb mélyedésekkel. Ez a burkolat jelentősen csökkenti a hőnyereséget, miközben védett nyitott tereket biztosít a ház körül az egyes helyiségek számára.

A hőnyereség mérséklésére tervezett burkolat a helyszín forró avid klímájára reagálva hűvösen tartja az egész házat a forró nyári hónapokban; a hőmérséklet az év 8 hónapjában meghaladja a 40°C-ot. Ez a szoborszerű ház a környezetéhez, az éghajlathoz és a tulajdonos igényeihez igazodik, és minden szinten a térfogatok, nyitott zárt és félig zárt terek érdekes játékát hozza létre.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tervezés az energiatakarékosság és a fenntarthatóság elvére épült: csökkentett hőnyereséggel és közvetett természetes fénnyel a ház minden részében. Helyi forrásból származó téglából, homokkőből és mészvakolatból épült, helyi kézművesekkel és a közvetlen környékről származó szerződéses munkaerővel, a víz újrahasznosításával, esővízgyűjtéssel és napelemekkel az energiatermeléshez.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb