„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Dubai egy Mars bolygón épült város prototípusát készül megépíteni az arab sivatagban

Az emberek Mars iránti érdeklődése évszázadokkal ezelőtt kezdődött, amikor Galileo először megfigyelte azt a távcsövével. Azóta számtalan dokumentumfilm, könyv, film és egyéb kitalált kaland kering a téma körül, azonban manapság a Marson való élet fogalma sokkal több, mint csupán fantázia.

Az Egyesült Arab Emírségek 2017-ben jelentette be a Mars benépesítésére irányuló terveit, az elkövetkezendő 100 évben. A projekt részeként, az ország számos építészt bérelt fel, a Marson való élet vizualizálására építészeti szinten, és tervben van annak felépítése is, a Dubai városán kívüli arab sivatagban. A Mars Science City-re vonatkozó eredeti térképük több mint 176 ezer négyzetméternyi területet foglal el a sivatagban. Ez 30 futballpályát meghaladó területet, illetve körülbelül 135 millió dollárnyi pénzbefektetést jelent.

A város prototípusának megtervezésére a BIG- Bjarke Ingels Group koppenhágai, new york-i, londoni és barcelonai székhellyel rendelkező céget kérték fel, mely egy építészek, tervezők, urbanisták, tájszakértők, belsőépítészeti és terméktervezők, kutatók és feltalálók csoportja. A projekt célja egy olyan város megtervezése, mely alkalmas a Marson való élet fenntartására, majd annak felépítése az arab sivatag közepette.

A legnagyobb kihívás, a vörös bolygó ellenséges környezetéhez való adaptálás volt. Egyrészt annak romboló sugárzása, mivel nincs globális mágneses tere és vékony légköre. Ráadásul a bolygó hőmérséklete, átlagosan –62 Celsius fok, mely képes elpusztítani az embereket és más életformákat. Ezeket a problémákat tovább súlyosbítja a légnyomás hiánya, amely a folyadékokat gyorsan gázzá párologtatja, és fagyos hőmérséklete ellenére az emberi vér eléri forráspontját.

Jonathan Eastwood, a Londoni Imperial College Space Center laborjának igazgatója, független a Mars Science City projekttől, rámutatott egy újabb nagy kihívásra, amelynek nincs tudományos kapcsolata- “A Marson való hosszútávú élet legnagyobb kihívása nem a mérnöki vagy a tudományos, hanem az emberi, illetve személyes kihívás. Tehát nem csak a túlélés kérdését kellene megválaszolnunk, hanem azt is, hogy miként fejlődünk majd? ”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Jakob Lange, a Bjarke Ingels Group partnere erre reagálva elmagyarázta, hogy ő és munkatársai hogyan tervezik leküzdeni ezeket az akadályokat. Alapvetően kifejtette, hogy az átlátszó polietilén membránba burkolt nyomás alatt álló bio-burkok fenntartják a mérsékelt hőmérsékletet és az élhető légnyomást. Az egyes burkok oxigénjét a föld alatti jégre áramló villamos energia termelné. A napenergia energiát és hőt szolgáltatna. A marsi szennyeződés felhasználásával 3D nyomtatott épületek épülnének a kupolák alatt. A szobák 6 méternyire terjednének a föld alatt, megvédve őket a káros meteoroktól és a sugárzástól.

A Mars Science City projekt haladást jelent az űrprogram számára, amelyet a Dubaj Mohammed Bin Rashid Space Center űrközpontja felügyel. 2019-ben a központ kiküldte első űrhajósát az űrbe. 2020 nyarán egy szonda indítását tervezik a Mars felé. A DMBRSC 2020 novemberében az oroszországi analóg küldetését is megkezdi, amely nyolc hónapig tart majd. A misszióhoz kijelölt hatfős csapatba egy Emirati tag is bele tartozik, aki arra összpontosít majd, hogy a teljes elszigeteltség hogyan befolyásolja az emberek fizikai és mentális egészségét.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb