„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Drámai smaragdzöld csempék dominálnak a Casulo által felújított São Paulo-i modern lakásban

Több helyiségben is smaragdzöld csempeburkolat alkot kontrasztot a terrakotta vakolattal ebben a São Paulo-i lakásban, amelyet a helyi Casulo stúdió újított fel egy házaspár számára. A 220 négyzetméteres lakást a tervezők barátainak újították fel, akik egyértelművé tették, hogy kifejezetten nem akarnak minimalista esztétikát.

“Nem sokkal a 2020 elején tartott esküvőjük után a pár egy zártkörű árverésen vásárolt egy lakást, anélkül, hogy tudták volna az ingatlan tényleges állapotát” – mondta Camila Abrahão, a Casulo partnere. “Az első látogatáskor rájöttünk, hogy a lakás állapota egyáltalán nem tükrözi a potenciálját.”

São Paulóban, Brazília legnagyobb városában rendkívül elterjedt a lakásokban való élet, és a felújítások során gyakran színt és személyiséget visznek az otthonokba. Ennek megfelelően a helyi stúdió átdolgozta a belső tereket, csupán a szobák elhelyezkedését és a hálószobai lakosztály fapadlóját tartották meg annak eredetijében.

A legdrasztikusabb fejlesztéseket a konyhában hajtották végre, amely korábban nem funkcionális helyiségekre volt felosztva, beleértve egy kis erkélyt is, egy grillsütővel. A Casulo megnyitotta a helyiséget, ezzel egy nagy teret létrehozva, amely integrálja a grillt a belső terekkel. A helyiséget egy sor bordázott üveglappal ellátott tolóajtóval látták el, hogy a főzőterületet tetszés szerint lezárhassák. Zöld csempe borítja a padlót, a központi félsziget oldalait és a hátsó falat. Ezzel szemben a terrakotta térfogat a konyhában kezdődik, és a bejáratig húzódik, elrejtve a púderszobát.

“Szinte az összes [az ügyfél] által hozott referencia zöld színű volt” – mondta Abrahão. “A földszínt azért vontuk be, hogy kiegyensúlyozzuk és kontrasztba hozzuk azt”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A zöld különböző árnyalatait a nappaliban is felhasználták az étkezőasztalnál, a kanapénál és a teljes magasságú ablakok mellett lévő, csempézett bárpultnál, ahonnan kilátás nyílik az égboltra. A padlóburkolatot ebben a közösségi térben fekete pala burkolatra cserélték, míg a többi falat és a zárt erkélyhez csatlakozó falazott padot fehérre festették. Bár újralakkozták, az étkezőasztal volt az egyetlen bútordarab, amelyet megtartottak az eredeti lakásból, mivel túl nehéz és nehézkes volt az eltávolításához.

“A bútorokat szinte teljes egészében São Paulo városában működő antikváriusoktól szereztük be, és ezeket a darabokat kombináltuk néhány kortárs dizájnnal” – mondta Abrahão.

A kiemelkedő vintage leletek közé tartozott a Jorge Zalszupin által készített, század közepi Wave Bank pad és egy 1970-es évekbeli olasz dohányzóasztal csíkos, hengeres lábakkal. A lakosztályban a bárban található csempéket alkalmazták a falakon és a kádon a fürdőszobában, ahol a fekete pala padlóburkolat és a bordázott üveglapok szintén megismétlődtek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb