„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Drámai felújítást végzett a 15. századi spanyol épületen az Arqbag építészeti cég

A spanyolországi Lleida városában, a La Noguera régióban található épület eredetileg a 15. század végéről származik. Az épület nagyon egyedi örökségi értékkel rendelkezik, amelyet “helyi érdekű kulturális eszköznek” (BCIL) nyilvánítottak.

Az Arqbag építészeti stúdiót bízták meg 15. század végéről származó épület rehabilitációjának és családi házként való újraprogramozásának feladatával, amely a város főterén található. A projektet a cég régészeti munkaként közelítette meg, amelynek célja az összes eredeti elem hangsúlyozása. Ehhez egy olyan minimális struktúrát terveztek, amely képes egy családi ház követelményeit a legkevésbé invazív módon, a leghatékonyabban és tiszteletteljesebben kielégíteni.

Az Arqbag által kidolgozott felújítás egy könnyített betonszerkezetet köré épül, világos fa elemekkel kiegészítve, amely képes megkülönböztetni az új belső tereket az eredeti részektől. Az új struktúrát az alagsorban található meglévő kőfalak támasztják alá, így azok szerkezeti elemként is részt vesznek. A projekt egy új fatető felhúzását is magában foglalja.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb