napi hírmorzsák

Dallas Pierce Quintero ipari csűrökre hivatkozik a Forest Houses projekttel a londoni töltésen

A Dallas Pierce Quintero építészstúdió Londonban egy fűrészfogas tetővel és hullámlemez burkolattal ellátott házak csoportját hozta létre, amelyek a helyszín korábbi építőipari udvarként való használatára utalnak.

A Forest Houses névre keresztelt projekt a Newhamben található Wanstead Flats parkterület mellett található, és prototípusként képzelik el a nem kedvelt barnamezős és beépítetlen területek újragondolását. Egy három hálószobás otthonból, egy pár két hálószobás házból és egy egy hálószobás lakásból áll egy átalakított üzlethelyiségben, amelyek mindegyike a közeli parkra néz. A Dallas Pierce Quintero a házak “fejjel lefelé” elrendezését alkalmazta, a földszinti hálószobákkal és az első emeleti lakóterekkel, amelyek természetes fényt és kilátást biztosítanak.

“Az egymásba illeszkedő épületek segítettek újragondolni a nem kedvelt térzsebeket – amelyekből sok van az olyan városokban, mint London – olyan módon, hogy helytakarékos legyen, anélkül, hogy a meglévő kényelmi tereket vagy a szomszédos ingatlanok napfényét veszélyeztetné” – mondta Jonathan Dallas társalapító.

A Forest Houses hálószobái a környező viktoriánus teraszokra utaló, megemelt téglalábazatokon helyezkednek el, és egy sor perforált téglafalazattal körülvett udvarral kapcsolódnak egymáshoz. Fent a nappali, az étkező és a konyha helyiségei előregyártott keresztrétegelt fából (CLT) készült “kapszulákban” találhatók, amelyek külső burkolata hullámlemezből készült, a terület korábbi ipari használatára utaló módon.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

“Tervünk kidolgozásakor arra törekedtünk, hogy az első emeleti modulok ne csak megjelenésükben, hanem építésük hatékonyságában is az ipari szerkezetekből merítsenek ihletet” – mondta Dallas. “A gyors, mégis kiváló minőségű megoldást kínáló podokat panelekben gyártottuk, majd a helyszínen, kevesebb mint öt nap alatt összeszereltük, így megvalósítható prototípust biztosítva a barnamezős fejlesztésekhez, amelyek sűrű, alkalmazkodó városi életet biztosíthatnak” – tette hozzá.

A Forest Houses belső burkolatai tükrözik a külső kontrasztot: a földszinti hálószobákban szabadon hagyott téglafalazatot, az első emeleti podokban pedig szabadon hagyott CLT-t használnak. Az első emeleti területek a hátsó részen konyhával, az elülső részen pedig lakótérrel szerveződnek, ami a fűrészfogas tető és a felülvilágító ablak további magasságából profitál. A lábazat fölé fűtetőt építettek, amely beleolvad a környező kilátásba, miközben privát kültéri teret biztosít az egységek számára. Míg az első emeleten lévő kisebb nyílások a magánélet védelme érdekében mattítottak, az erdei házak mindegyike úgy van tájolva, hogy a parkra néző egyik végén egy teljesen üvegezett fal legyen.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb