„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

családiházépítés külföldönKiemelt cikkeink

Családiház építés Portugáliában

Portugáliában nagy hagyománya van a könnyűszerkezetes családi házaknak, ezen belül az acélszerkezetes technológia is igen elterjedt.

A könnyűszerkezetes építési mód Portugáliában azért terjedt el, mert itt volt az Európában a legnagyobb mért földrengés. Algarve térségben a Spanyol határ mellett 9-es Richter skála szerinti rezgés rázta meg a térséget. Liszabon majdnem egésze elpusztult ekkor. Ahol egy ilyen pusztítást átéltek már az emberek, ott a könnyűszerkezetes épületek teret kapnak és felváltják a hagyományos építőanyagokat, hiszen ezek az épületek maximálisan földrengésbiztosak. A lap alján rövid Wikipédiából származó anyagot talál a földrengésről.

Portugáliában az Óceán part közelsége miatt kialakuló kellemes klíma nem indokolja télen a nagy hőszigetelést, de nyáron sokkal magasabb hőmérsékleteket lehet itt tapasztalni, mint Európa azon részein, melyek a szárazföld belsejében helyezkednek el. Itt nem a hideg, hanem a meleg ellen kell szigetelni, ami legalább akkora kihívás.

Portugál viszonylatban is tudunk olyan energiatakarékos házakat kivitelezni, melyekben nyáron a legmelegebb időjárás mellett sem kell a klímát beépíteni. Ezt modern talajhőcserélős rekuperátor rendszerrel érjük el, ahol a talaj hűvös hőmérsékletét vezetjük be a lakásba és a modern gépészeti rendszer oldja meg a szellőztetést.

Minden épületünk egyedi tervezéssel készül a telekadottságok, tájolás, a Megrendelő igényeinek és a helyi építési hatóság előírásainak megfelelően.

Áraink a nemzetközi piacon kiemelkedően kedvezőek, főként ha figyelembe vesszük az alábbiakban felsorolt pozitív tulajdonságokat, melyekért más technológiák esetén külön extra költségeket számolnak fel.

A fő pozitívumunk a rendkívüli gyorsaság, a kiemelten magas hőszigetelési értékek, a kellemes tiszta belső levegő, a méretpontosság, a földrengésvédelem, magasfokú tűzvédelem, valamint az 1% alatti hulladék megvalósításával a környezetünk védelme.

A bekerülési költségeknél figyelembe kell venni, hogyha velünk építtet, akár 2 hónapon belül is birtokba veheti a megrendelt otthont, tehát a pénze nem áll évekig egy kivitelezésben. A technológiánk alkalmas arra, hogy a legextrémebb időjárási, földrengésveszélyességi és tűzvédelmi paramétereknek is megfeleljen, valamint ezt rekord gyorsaságú kivitelezéssel párosítottuk.

Minden felhasznált alapanyagunk bevizsgált és minősített első osztályú építőipari termék.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Prémium EnergyFriendHome kiemelten energiatakarékos kulcsrakész családi házak tűzihorganyzott fémszerkezetből Ausztria egész területén: 690-760 EURO/m2 ár között rendelhetőek meg.
Prémium EnergyFriendHome kiemelten energiatakarékos kulcsrakész családi házak faszerkezetből: 640-690 EURO/m2 ár között rendelhetőek meg.
Acélszerkezetes passzívház: 750-790 EURO/m2

Az ár tartalmazza a tervezéstől a kulcsátadásig minden költséget. A telek költsége, a közművek és a bútorok nem része a feltüntetett árnak.
*Áraink nettó árak (20% forgalmi adót erre még fel kell számítani magánszemélyek esetében)

 

Építési rendszerünkből készült már mobilház, garázs, nyaraló, családi ház, luxus villa, úszóház, szálloda, étterem, óvoda.

Az 1755-ös lisszaboni földrengés első rezdülését november 1-jén 9:30-kor észlelték.A pár perccel később érkező második, már annyira erős volt, hogy a fél várost romba döntötte.A rengés epicentruma Algarve partjai előtt volt, mégis Lisszabon, a legnépesebb település szenvedte el a legtöbb kárt. Több, mint 20 templom omlott össze és maga alá temette a mindenszentek napjára összegyűlt tömeget. A harmadik rengést már gyorsan terjedő futótűz követte. Pár órával később a Tajo óriási hullámokat vetett, és elöntötte a város alsó részét.

Csak Lisszabonban 15 000 ember veszítette életét. A királyi család épp belémi kastélyában tartózkodott, emiatt sérülések nélkül úszták meg az eseményt. Lisszabon legszebb épületeiből is számtalan elpusztult a bennük lévő arannyal, értékes bútorokkal és festményekkel együtt.
A földrengés nagy hatással volt az európai gondolkodásra. Sok szemtanú beszámolója jelent meg az újságokban. Heves vita alakult ki azon, hogy a földrengés természeti jelenség vagy isteni harag jele volt, Lisszabon ugyanis híres volt gazdagságáról és hírhedt inkvizíciójáról. Neves irodalmi személyek vitatták írásaikban az eseményt. Voltaire egy versében elismerte a gonosz létezését, az embert pedig gyengének és boldogtalan sorsra ítéltnek nevezte.
A földrengés után azonnal I. József király főminisztere, Sebastião José de Carvalho e Melo, a későbbi Pombal márki már megrajzoltatta új várostervének körvonalait. Pombal első intézkedése ez volt: Temessék el a holtakat és adjanak enni az élőknek”. Fokozatosan újjáépítette a várost. Hatékony intézkedésével teljes politikai hatalmat szerzett magának.
Mivel ezt a földrengést vizsgálták először részletesen, ekkorra tehető a modern szeizmológia születése. Mai álláspont szerint az 1755-ös földrengés erőssége a Richter-skála szerinti 9-es fokozatot is elérte, és epicentruma az Atlanti-óceánban helyezkedett el, a Szent Vincent-foktól (Cabo de São Vicente) kb. 200 km-re nyugat-délnyugatra.

Referencia házépítőket is várunk Portugália területéről.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb