családiházépítés külföldönKiemelt cikkeink

Családiház építés Portugáliában

Portugáliában nagy hagyománya van a könnyűszerkezetes családi házaknak, ezen belül az acélszerkezetes technológia is igen elterjedt.

A könnyűszerkezetes építési mód Portugáliában azért terjedt el, mert itt volt az Európában a legnagyobb mért földrengés. Algarve térségben a Spanyol határ mellett 9-es Richter skála szerinti rezgés rázta meg a térséget. Liszabon majdnem egésze elpusztult ekkor. Ahol egy ilyen pusztítást átéltek már az emberek, ott a könnyűszerkezetes épületek teret kapnak és felváltják a hagyományos építőanyagokat, hiszen ezek az épületek maximálisan földrengésbiztosak. A lap alján rövid Wikipédiából származó anyagot talál a földrengésről.

Portugáliában az Óceán part közelsége miatt kialakuló kellemes klíma nem indokolja télen a nagy hőszigetelést, de nyáron sokkal magasabb hőmérsékleteket lehet itt tapasztalni, mint Európa azon részein, melyek a szárazföld belsejében helyezkednek el. Itt nem a hideg, hanem a meleg ellen kell szigetelni, ami legalább akkora kihívás.

Portugál viszonylatban is tudunk olyan energiatakarékos házakat kivitelezni, melyekben nyáron a legmelegebb időjárás mellett sem kell a klímát beépíteni. Ezt modern talajhőcserélős rekuperátor rendszerrel érjük el, ahol a talaj hűvös hőmérsékletét vezetjük be a lakásba és a modern gépészeti rendszer oldja meg a szellőztetést.

Minden épületünk egyedi tervezéssel készül a telekadottságok, tájolás, a Megrendelő igényeinek és a helyi építési hatóság előírásainak megfelelően.

Áraink a nemzetközi piacon kiemelkedően kedvezőek, főként ha figyelembe vesszük az alábbiakban felsorolt pozitív tulajdonságokat, melyekért más technológiák esetén külön extra költségeket számolnak fel.

A fő pozitívumunk a rendkívüli gyorsaság, a kiemelten magas hőszigetelési értékek, a kellemes tiszta belső levegő, a méretpontosság, a földrengésvédelem, magasfokú tűzvédelem, valamint az 1% alatti hulladék megvalósításával a környezetünk védelme.

A bekerülési költségeknél figyelembe kell venni, hogyha velünk építtet, akár 2 hónapon belül is birtokba veheti a megrendelt otthont, tehát a pénze nem áll évekig egy kivitelezésben. A technológiánk alkalmas arra, hogy a legextrémebb időjárási, földrengésveszélyességi és tűzvédelmi paramétereknek is megfeleljen, valamint ezt rekord gyorsaságú kivitelezéssel párosítottuk.

Minden felhasznált alapanyagunk bevizsgált és minősített első osztályú építőipari termék.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Prémium EnergyFriendHome kiemelten energiatakarékos kulcsrakész családi házak tűzihorganyzott fémszerkezetből Ausztria egész területén: 690-760 EURO/m2 ár között rendelhetőek meg.
Prémium EnergyFriendHome kiemelten energiatakarékos kulcsrakész családi házak faszerkezetből: 640-690 EURO/m2 ár között rendelhetőek meg.
Acélszerkezetes passzívház: 750-790 EURO/m2

Az ár tartalmazza a tervezéstől a kulcsátadásig minden költséget. A telek költsége, a közművek és a bútorok nem része a feltüntetett árnak.
*Áraink nettó árak (20% forgalmi adót erre még fel kell számítani magánszemélyek esetében)

 

Építési rendszerünkből készült már mobilház, garázs, nyaraló, családi ház, luxus villa, úszóház, szálloda, étterem, óvoda.

Az 1755-ös lisszaboni földrengés első rezdülését november 1-jén 9:30-kor észlelték.A pár perccel később érkező második, már annyira erős volt, hogy a fél várost romba döntötte.A rengés epicentruma Algarve partjai előtt volt, mégis Lisszabon, a legnépesebb település szenvedte el a legtöbb kárt. Több, mint 20 templom omlott össze és maga alá temette a mindenszentek napjára összegyűlt tömeget. A harmadik rengést már gyorsan terjedő futótűz követte. Pár órával később a Tajo óriási hullámokat vetett, és elöntötte a város alsó részét.

Csak Lisszabonban 15 000 ember veszítette életét. A királyi család épp belémi kastélyában tartózkodott, emiatt sérülések nélkül úszták meg az eseményt. Lisszabon legszebb épületeiből is számtalan elpusztult a bennük lévő arannyal, értékes bútorokkal és festményekkel együtt.
A földrengés nagy hatással volt az európai gondolkodásra. Sok szemtanú beszámolója jelent meg az újságokban. Heves vita alakult ki azon, hogy a földrengés természeti jelenség vagy isteni harag jele volt, Lisszabon ugyanis híres volt gazdagságáról és hírhedt inkvizíciójáról. Neves irodalmi személyek vitatták írásaikban az eseményt. Voltaire egy versében elismerte a gonosz létezését, az embert pedig gyengének és boldogtalan sorsra ítéltnek nevezte.
A földrengés után azonnal I. József király főminisztere, Sebastião José de Carvalho e Melo, a későbbi Pombal márki már megrajzoltatta új várostervének körvonalait. Pombal első intézkedése ez volt: Temessék el a holtakat és adjanak enni az élőknek”. Fokozatosan újjáépítette a várost. Hatékony intézkedésével teljes politikai hatalmat szerzett magának.
Mivel ezt a földrengést vizsgálták először részletesen, ekkorra tehető a modern szeizmológia születése. Mai álláspont szerint az 1755-ös földrengés erőssége a Richter-skála szerinti 9-es fokozatot is elérte, és epicentruma az Atlanti-óceánban helyezkedett el, a Szent Vincent-foktól (Cabo de São Vicente) kb. 200 km-re nyugat-délnyugatra.

Referencia házépítőket is várunk Portugália területéről.


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close