Hírek

Családi ház ingyen és családi ház olcsón, vagy féláron? Ezt ne hagyja ki!

Amikor családi ház építés mellett döntünk, akkor egy életre szóló, de legalább több évtizedes elköteleződésre szerződünk.

Először is vásárolni kell egy építési telket, melynek az adottsága fontos, van akinek a város vagy az iskola, esetleg az orvos közelsége jelenti a tökéletes megoldást, másnak pedig pont az, hogy legyen távol a város forgatagától az álom otthonunk helyszíne. Persze a döntéskor figyelembe kell venni a közművesíthetőséget, a várható alapozási költségeket, így a geodézia és a talajmechanika már ekkor fontossá válik, mert egy rossz talajmechanikai adottságú telek akár 5-6 milliós plusz költséget is okozhat a családi kasszának.

A telekválasztásban érdemes kivitelező cég, vagy építészmérnök segítségét kérni, mert mint ahogy azt az előző bekezdésben említettem akár sok milliós plusz költséget takaríthatunk meg a jó telekválasztással. A rossz telekválasztással pedig még azt is elérhetjük, hogy az adott ingatlanra fel sem építhetjük az elképzelésünket anyagi, vagy szabályozási tervből fakadó ok miatt.

Tehát egy családi ház építés és annak előkészítése, lebonyolítása nem egyszerű feladat, érdemes ezt szakemberre bízni. Ezt kétféleképpen tudjuk megvalósítani: Olyan kivitelező kiválasztásával, aki rendelkezik tervezővel, vagy olyan építészmérnök választással, aki segít kivitelezőt keresni és végigkíséri a teljes építkezést

Az internet tele van jó és valós dolgokkal és ennek az ellenkezője is igaz, hiszen brutális mennyiségű hazugságot, valótlanságot, önfényezést is olvashatunk minden témában.

Például egy általunk korábban felépített családi ház fotója járja be az internetet, melyre eddig legalább összesen 300 ezer ember nyomott már lájkot és megosztást. Azért, mert elhiszik, ha ezt teszik, akkor egy új családi házhoz jutnak. Példának okáért itt van most három darab felbukkant kókler cikk Facebook oldalának posztja, melyet tízezrek osztanak és jönnek létre fantom százezer rajongóval rendelkező Facebook oldalak reményt adva a hiszékeny embereknek.

Nyugodtan letesztelhetjük, mivel ezt a cikket most kirakjuk 500 ezer facebook rajongó elé és garantáljuk, hogy nem lesz rajta több tízezer lájk. De az itt a kérdés, hogy az értelmes dolgokat miért nem osszák az emberek és miért osszák azt, amit szerintünk már a lájkolás pillanatában is tudnak, hogy nem valós?

Sokan bedőlnek az olcsó ház, meg családi ház építés fél áron című hirdetéseknek, cikkeknek. Garantáljuk, hogy nem fognak kisorsolni egy házat, csak arra van szüksége az oldalnak, hogy lájkolókat gyűjtsön, vagy egy fantom cégen keresztül egy kis bevételhez jusson! Persze ez lehet akár igaz is, ha egy többmilliárdos cég hirdet ilyen akciót és ezt promózza, de az a weboldal, melynek üzemeltetője ismeretlen piaci résztvevő, az kizárt, hogy zsebbe nyúl és egy 50 milliós házat kisorsol, vagy féláron ad! Ha ez igaz lenne, akkor ott lenne a cikkben a logó, a cégnév, a feltételek!

Az internet tele van hazugsággal és mindennek az ellenkezőjét is megtaláljuk az oldalakon. Van aki szidja, van aki dicséri például az infra fűtést és a legtöbbször olyan cégek írnak véleményeket, akik soha nem is használták az adott technológiát, de azért, hogy a saját maguk által forgalmazott terméket eladják rossz hírét keltik a másik portékának.

Ezt a cikket két okból írtam meg és már nem az első alkalom, hogy ezt a témát boncolgatom az elmúlt 20 évben. Az egyik az, hogy a megrendelő a legtöbb esetben az alapján dönt, hogy mennyibe kerül az adott ház a kivitelezőnél és rendszerint az olcsóbbat sorolja előrébb a választásnál, a másik pedig, hogy elhiszi amit a kivitelező mond és abból a tudatból ki sem lehet rángatni, azért mert sok szépen elmondott magáról, a képviselt technológiáról és gyönyörű képeket dugott az építtető szeme elé, hogy ezeket ő építette az elmúlt években. A valóság teljesen mást mutat.

Most nem akarok belemenni abba a témába, hogy olcsó pénzből nem lehet házat építeni úgy, hogy az modern is legyen és megfeleljen az elvárásainknak, valamint hosszútávon karbantartásmentességet kapjunk és még legyen nulla energia közeli az energiafogyasztása is.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nincs olcsó házépítés csak akkor, ha feláldozunk valamit a minőségből, megbízhatóságból, esztétikából, garanciából és energiatakarékosságból.
A presztizstermékeket, melyek jók és megbízhatóak, kényelmesek, energiatakarékosak és szépek egy autó esetében is meg kell fizetnünk.

Ez a házak esetében is így lesz. Aki mást mond az hazudik, elferdíti a valóságot és olyan helyzetet teremt, melynek megoldásában a kivitelező már nem fog részt venni.

Amikor egy kivitelező azt mondja, hogy ő több száz házat épített az elmúlt években, akkor kérdezzük meg, hogy mennyi volt a tavalyi árbevétele, de ezt magunk is meg tudjuk nézni az alábbi linken:
https://www.e-cegjegyzek.hu/?cegkereses
Nyilvánvaló, hogy ha az árbevétel 20-30 milliós, vagy akár 100 milliós akkor gyorsan leszűrhetjük, hogy hazudott az illető cég tárgyaló partnere. Aki egy évben tucatnyi kulcsrakész házat épít, annak több százmilliós vagy milliárdos árbevételének kell lenni!


Megjegyezzük, hogy a google találati listáján és a hirdetésekben top helyezéssel büszkélkedő weboldalak mögött lévő kivitelezők legnagyobb része 10-20 milliós árbevétellel rendelkezik az elmúlt évekből, de a marketing maszlag az oldalon milliárdos céget sejtet. Hát itt az átverés!

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Miért kell azt mondani, hogy valaki évente tucatnyit épít ha nem igaz? Ha pedig ez nem igaz, akkor semmi sem lesz az és át fognak verni nagy valószínűséggel bennünket másban is, akár az anyagfelhasználásról legyen szó, akár a minőségről. Ez a becsületesség első ellenőrizhetősége, mely pénzbe sem kerül és azonnali a válasz. A másik intő jel, hogy, ha a cég évtizedes tapasztalatokról számol be oldalán, de a valóságban 1-2 éve alakult, akkor ott megint valami nem korrekt. Persze, ha meg tudja mutatni a 10 évvel ezelőtt felépített családi házát egy kőműves, akkor az jó jel, hiszen lehet, hogy akkor még csak egy alkalmazott volt egy vállalkozásban, most pedig már egy generálkivitelező vállalkozást vezet.

Nézzük meg, hogy az adott vállalkozás köztartozásmentes-e, megbízható adózó-e, van-e végrehajtás ellene, vagy nem áll-e felszámolás alatt. Ezt is az alábbi linken ellenőrizhetjük.
https://nav.gov.hu/nav/adatbazisok/koztartozasmentes/egyszeru_lekerdezes

Nézzük meg, hogy az adott cég vezetőjének hány felszámolt, eladott, bedőlt cége volt már.

Az interneten mindent le lehet írni és meg lehet mutatni brutális mennyiségű családi ház felépítéséről készített referencia fényképet és videót. De kérdés az, hogy ezek a házak valóban az adott vállalkozás által épültek? Itt egy élő példa csak azért, hogy mindenki megértse miről beszélek.

A kp.hu csapata 8 évvel ezelőtt épített egy családi házat Kisbéren.

Ezt a családi házat valamiért előszeretettel használja hazánkban rengeteg cég úgy, hogy az ő referencia háza, illetve csak úgy szerepelteti cikkeiben, mely megtéveszti az építtetőket.

A pofátlanság az az egészben, hogy jelezzük írásban többször a cégnek, hogy nincs joga ezt a házat használni, mert a mi csapatunk kivitelezte, ennek ellenére továbbra is a weboldalán szerepelteti azt, sőt még csak vissza sem reagált egyetlen egy megkeresésünkre sem.

Utána elolvassuk a cikkeket az oldalon és azt állítják, hogy több mint ezer elkészült munka és megelégedett ügyfél, valamint főként generálkivitelezésben végzik a házépítést. Picit lentebb a cikkünkben meg lehet nézni, hogy ez a cég évi 20-30 millió forintnyi bevételt könyvelt el. Akkor, hogyan lehet sok – sok generálkivitelezést elvégezni évente? Biztosan, hogy a cég nem állít igazat a referencia listájával, mert az ott szereplő képek nagy része a netről letöltött fotó.

A legmegdöbbentőbb az, hogy hiába írtunk többször, hogy vegyék le, nem is válaszolnak. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy a Szívós Team cég korrekt házakat és munkákat ad ki a kezéből. De akkor miért is kell más cég házainak a fotóival bemutatni a tevékenységét? A nyomatékosság kedvéért mi nem állítjuk, hogy ez a cég nem jól dolgozik, de kifejezetten állítjuk, hogy olyan képeket közöl, melyekhez nincs semmilyen joga! Annak ellenére, hogy többször felszólítottuk, még csak válaszra sem méltat. Ilyen oldalt tucatnyit tudunk mutatni.

Itt egy másik vállalkozás, mely gyönyörű dolgokat ír magáról: Az a neve, hogy Mediház-Bau Kft. A cég oldala üzemel, pedig a vállalkozás felszámolás alatt van. Van aki meg levelet ír, hogy miért vagyunk ilyen drágák, mert az ilyen cégek féláron építenek, sőt még az idén be is lehet költözni. Ja és ez a cég is a jelen cikk elején bemutatott általunk, Kisbéren épített házával promotálja magát, miközben felszámolás alatt van.

Tehát javasoljuk, hogy annak ellenére, hogy az internetes böngésző google, vagy más keresőóriás találati listájában az adott cég weboldala jó helyen szerepel, még ellenőrizzük le, hogy a vállalkozás tényleg alkalmas-e a házunk felépítésére. Mondjuk azt az adott cégnek, hogy az önök cége nagyon szimpatikus, de szeretnénk legalább egy már korábban felépült és egy most épülő házat élőben megtekinteni. Ehhez jogunk van. Ha erre nincs lehetőség, akkor gyorsan keressünk más kivitelezőt.

  • Cégünk és a weboldalunk szerkesztői, a magyar piacon több készházépítő és egyéb családi házakat kivitelező céggel és tervezőirodával nagyon jó kapcsolatot tart fenn és kijelenthetjük, hogy ahelyett, hogy konkurenciaként tekintenénk egymásra, egymást kiegészítve, segítve dolgozunk, de ugyanakkor célunk az is, hogy csak tisztességes vállalkozókat tudjunk a köreinkben.
  • Tehát harcolni fogunk azon cégek magatartása ellen, akik nem tartják be a szakma és az alapvető etikai elveket az ügyfelekkel és a technológiák tekintetében.
  • Ez a cikk is azért íródott, hogy ha egy család több tízmilliós családi ház építésbe kezd, feltétlenül figyeljen a gyanús jelekre.
  • Mindig olyan technológiát válasszon, ami teljesíti az igényeit és megfelel a jogszabályoknak. Legyen fontos az energiatakarékosság, valamint a hosszútávú karbantartás mentesség, mert hosszútávon a ház áránál is többet kifizethetünk egy rosszul szigetelt házra, vagy a karbantartásokra, mint az az összeg amit az építéskor megtakarítottunk!

Jól vésse a fejébe mindenki, hogy ingyen ház, olcsó ház, féláron ház, NINCSEN!
A jó háznak piaci ára van, mely persze 10-20%-os árszórást mutathat azonos műszaki tartalmon belül is, mert van cég aki 4-5 fővel dolgozik és nem tart fenn weboldalt, irodát, bemutatótermet, könyvelőt, jogászt, stb… A nagyobb cégek persze akár 20%-kal is drágábbak lehetnek, mert ki kell termelni azok bérét is akik nem ténylegesen a házépítésben vesznek részt, hanem az előkészítésben, munkaszervezésben, stb…
Aki ennél sokkal nagyobb árszórást lát két darab árajánlat, azonos, vagy hasonló műszaki tartalma között, az különösen legyen gyanakvó és inkább kérjen még más cégtől is ajánlatot az összehasonlítás miatt!

A legjobb mérce egy otthon kivitelezésénél, az adott vállalkozásnak korábban megépült és az épülőfélben lévő házainak megtekintése!

Amennyiben hasznos volt a cikk, kérjük ossza meg.
Köszönjük.

Ha pedig megnézne épülőfélben, vagy már átadott családi házat és meggyőződne arról, hogy milyen egy nulla külső energiával működő prémium ház, az keresse kollégáinkat, akik nagyon szívesen bemutatják házainkat és a technológiáinkat.

Korlátozott számban 2019. július hónapban még vállalunk 2019 év végi átadással családi ház építést. Ne feledje, hogy jövőre az 5%-os ÁFA helyett 27%-os ÁFA összeggel tud már csak építtetni.
Még van lehetőség, hogy több millió forint ÁFA összeget megtakarítson!


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close