„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Casa Bautista: luxus tengerparti villa a mexikói Tulum természetvédelmi területén

A mexikói trópusi Yucatan-félszigeten, a Productora, mexikói város székhelyű építészeti stúdió által tervezett beton homlokzatú tetőtéri medencés villa, a Sian Ka´an természetvédelmi területen található.

A Casa Bautista nevű kétszintes luxus otthont buja erdő veszi körül a Sian Ka’an bioszféra rezervátum közepette, amely kb. egy órás autóútra található a turisták által kedvelt Tulum városától. A Productora építészeti cég egy L alakú lakóhelyet tervezett a tengerparti telekre, mely falai kék pigmentű betonból állnak, amely a stúdió szerint “idővel reakcióba lép a napnak való kitettségével, az óceánkéktől a naplemente rózsaszínig terjedő tónusokat alkotva”.

A táj természetes szépségével összhangban a Casa Bautista nap- és szélenergiával üzemelt, emellett a házat jóval a talaj szint fölé emelték, kereszt alakú oszlopokon, hogy az ne sértse az alatta lévő törékeny ökoszisztémát. Ez a kialakítás kiterjedt kilátást kínál a dűnék felett, felfedve a Karib-tenger türkiz vizét.

A ház első emelete, az otthon fő szintje, egy nyitott konyhából, étkezőből és nappaliból áll, négy hálószoba és három fürdőszoba kíséretében. A mester lakosztályból hozzáférhető egy leválasztott, háromszintes toronyépület, amely “rugalmas munka- vagy meditációs térként működik” – mondta Productora.

A terasz szinte az egész emeletet körülveszi mely padlóját helyi fa burkolja. A teraszon számos különálló funkciójú hely található, ahova ki lehet ülni és kikapcsolódni – ideértve a konyhához közeli jakuzzit is, mely a fehér homokos tengerpartra néz. Faajtók sorozata különíti el a kültéri és a beltéri tereket, melyek olyan lécekkel vannak ellátva, amelyek tompa napfényt nyújtanak, és lehetővé teszik a természetes szellőzést.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Ily módon a belső terek kibővülnek a külvilág felé, de ugyanakkor védettek az erős napfénytől, és jó keresztszellőzés érhető el” – mondta a stúdió, megjegyezve, hogy csak a hálószobákban van légkondicionáló berendezés.

A terasz padlója és a tetők összecsukható mechanizmussal vannak felszerelve, a ház lezárására, amely védelmet nyújt egy hurrikán alatt, amely igen gyakori a régióban. “Azáltal, hogy ezek a nehéz elemek a homlokzaton leengedhetők, a nyitott, átlátszó ház egy robusztus zárt dobozzá alakul át” – tette hozzá Productora.

Egy szabadtéri betonból készült csigalépcső vezet a nagy tetőteraszhoz, ahol egy medence és egy szabadtéri étkező található. A Casa Bautista földszintjén két hálószoba, fürdőszoba, és tárolóhelyiségek találhatók, mint amelyben három kajak és egy hajó is elfér.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb