„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Cabana: egy apró erdei ház, amelyet csupán két ember képes szállítani és összeépíteni!

Az emberek időnként módszeresen kutatnak az eldugott helyek után, hogy elbújhassanak a világ nyüzsgése elől. Ugyanakkor sokan nem akarják feláldozni a kényelem faktorát sem, hogy maximálisan kiélvezhessék azt a békés helyet. A brazil Liga Arquitetura e Urbanismo építésziroda új formatervezésének köszönhetően azok, akik a természet magányát keresik, most csupán két emberi kézzel vihetik az erdőbe az aprócska házuk darabjait, mely minden kényelemmel fel van szerelve.

A 32 négyzetméteres Cabana moduláris kunyhót egy brazil acélipari vállalat kezdeményezte, hogy kiemelje terméke alkalmazkodóképességét a Casa Cor 2021-en, az ország éves belső és külső dizájn bemutatóján. A projekt paraméterei megkövetelték, hogy a lakás legyen ultra-könnyű, könnyen szállítható és minimális interferenciát biztosítson a környező természettel. Barbara Fonseca vezető építész egy kétszintes épületet hozott létre, amely egy teljes ablakfalat tartalmaz, hogy kihasználhassa az ügyfél által választott terület festői természeti kilátásait. Az aszimmetrikus ház kompakt és hatékony. A bejárat egyenesen a nappaliba nyílik, mely egy energiatakarékos fatüzelésű kályhával van ellátva. Közvetlenül az ülősarok mögött egy kis konyhaszekrény található, amely beépített mosogatóval, kétégős tűzhellyel és egy kis hűtőszekrénnyel is rendelkezik.

A konyhasarok bal oldalán egy létra található, amely a felső szintre vezet. A másik oldalon a fürdőszoba található, amely két mennyezetre szerelt zuhanyfejet és egy komposztáló WC-t tartalmaz. A zuhanyzó mellett elhelyezett beltéri botanikus kerti ágy lehetővé teszi a zöld növények számára, hogy újrahasznosítsák a lakók szén-dioxid -kibocsátásának egy részét. Az egyszemélyes hálószoba egy nagyméretű kétszemélyes platformágyat foglal magában, mely a teljes második emeletet elfoglalja. A meleg tónusú fából készült falakat két nagyméretű ablak bontja szét, hogy sok napfény és friss levegő jusson be a lakótérbe.

A környezeti hatás alacsony szinten tartása érdekében a Liga Arquitetura e Urbanismo elsődleges építőanyagként acélgerendákat, cementlapokat és újrahasznosított fát választott. Kőzetgyapotot építettek a falakba és a mennyezetbe is, ami egy nagyon hatékony kőalapú szigetelés bazaltkőből és újrahasznosított acélsalakból. Az építési tervek acélcsavarok használatát írják elő az összes alkatrész összekapcsolásához, megakadályozva a hegesztés melléktermékeiből származó további légszennyezést.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A rendezett lakótér LED szalagvilágítást és stratégiailag elhelyezett ablakokat is tartalmaz a maximális keresztszellőzés érdekében. Mindezen intézkedések célja, hogy csökkentsék a légkondicionáló rendszerek használatának szükségességét, javítsák a mesterséges világítás teljesítményét, és következésképpen minimalizálják az áramfogyasztást. Az egész szerkezetet olyan modulok alkotják, amelyek elég könnyűek ahhoz, hogy mindössze két személy szállítsa őket, így a daruk és egyéb építőipari járművek szükségtelenek. Ezenkívül az összes darab egyszerre elfér egy dobozos teherautóban, csökkentve az anyagok helyszíni szállításához szükséges költségeket és szén-dioxid -kibocsátást.

A Liga Arquitetura e Urbanismo székhelye Belo Horizonte, Brazília, és 2015 -ben alapult meg. A vállalat azóta számos elegáns és modern szerkezetet gyárt kis és nagy kereskedelmi ügyfelek számára.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb