„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Bosco Sodi, művész megigéző tengerparti nyaralója

Bosco Sodi művész és felesége, Lucía Corredor nemrégiben építették meg saját családi nyaralójukat a művész lakhelye, alapítványa és kiállítóhelye, a Casa Wabi közelében, Mexikóban, Puerto Escondido városában. A ház Sodi saját tervei alapján épült, és a Decada, a feleség mexikóvárosi székhelyű dizájn stúdiója rendezte be és dekorálta.

Bosco Sodi megérti a türelem erényét. A legismertebb festményeihez a művész olyan anyagokat alkalmaz, amelyek az idő múlásával még szebbé válnak. A fa, a természetes ragasztó és szálak keverékével megfestett lefektetett vásznak véglegesüléséhez hetek vagy hónapok telnek el. Amikor az anyagok megszáradnak, kiszámíthatatlan árnyalatokat fednek fel.

Ez volt az ötlet a család új Mexikó csendes-óceáni partvidékén épült nyaralójának megépítéséhez is. A Sodi saját tervei alapján tavaly elkészült tengerparti ház betont, agyagot és fát felhasználva szabadtéri palapák sorozatát alkotta, amelyek felülete a sós levegő hatására fokozatosan változik majd. A hagyományos nádtetők árnyékot nyújtanak a zord trópusi naptól, a padlótól a mennyezetig érő nyílások az óceánra nyújtanak lélegzetelállító kilátást, a tapasztott tégla falak pedig a helyi kézművesek munkáját ünneplik. Nincs légkondicionáló, csak mennyezeti ventilátorok és gyenge internetkapcsolat. Kint egy medence drámai módon nyúlik az óceán hullámai felé, tükrözve minden naplementét, minden eltelt napot.

Ez a tengerparti szakasz sok szempontból évtizedek óta Sodi második otthona volt, távol mindentől. Tinédzserként kezdett táborozni a part mentén, később megmutatta a környéket feleségének. Miután apjával két másik házat épített Puerto Escondidóban, Sodi végül megvette a Casa Wabi óceánra néző telkét. “Beleszerettünk a hely energiájába” – mondja, hozzátéve, hogy ő maga és Corredor mindig vágyakoztak arra, hogy három gyermekük – Bosco, Mariana és Alvaro – megtapasztalja ezt a varázslatos helyet a Földön. “Mivel New Yorkban élünk, szerettem volna, ha gyermekeink megismerhetik mexikói gyökereiket és kultúrájukat.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Míg a Casa Wabi csak ideiglenes tartózkodási helyet biztosított a családnak a művészlakások mellett, új tengerparti házuk lehetővé teszi számukra, hogy addig maradjanak, amíg csak akarnak, és ezt ki is használták ebben az évben. A család március elején érkezett Puerto Escondidoba, hogy az óceán partján vészeljék át a világjárvány miatti New York-i őrületet, és azóta ott töltik mindennapjaikat. “Úgy gondoltuk, hogy csak néhány hétig maradunk, de végül rájöttünk, hogy ez a tökéletes hely számunkra és a gyerekeknek”

A kreativitás és a művészet szó szerint beleépült az új házba. Téglafalainak megvalósításához Sodi helyi kézművesekhez fordult. Az emberek összefogása, a közösség elősegítése Sodi rendkívüli otthonának középpontjában áll.

Forrás: www.architecturaldigest.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb