Modern és luxus házak

Bosco Sodi, művész megigéző tengerparti nyaralója

Bosco Sodi művész és felesége, Lucía Corredor nemrégiben építették meg saját családi nyaralójukat a művész lakhelye, alapítványa és kiállítóhelye, a Casa Wabi közelében, Mexikóban, Puerto Escondido városában. A ház Sodi saját tervei alapján épült, és a Decada, a feleség mexikóvárosi székhelyű dizájn stúdiója rendezte be és dekorálta.

Bosco Sodi megérti a türelem erényét. A legismertebb festményeihez a művész olyan anyagokat alkalmaz, amelyek az idő múlásával még szebbé válnak. A fa, a természetes ragasztó és szálak keverékével megfestett lefektetett vásznak véglegesüléséhez hetek vagy hónapok telnek el. Amikor az anyagok megszáradnak, kiszámíthatatlan árnyalatokat fednek fel.

Ez volt az ötlet a család új Mexikó csendes-óceáni partvidékén épült nyaralójának megépítéséhez is. A Sodi saját tervei alapján tavaly elkészült tengerparti ház betont, agyagot és fát felhasználva szabadtéri palapák sorozatát alkotta, amelyek felülete a sós levegő hatására fokozatosan változik majd. A hagyományos nádtetők árnyékot nyújtanak a zord trópusi naptól, a padlótól a mennyezetig érő nyílások az óceánra nyújtanak lélegzetelállító kilátást, a tapasztott tégla falak pedig a helyi kézművesek munkáját ünneplik. Nincs légkondicionáló, csak mennyezeti ventilátorok és gyenge internetkapcsolat. Kint egy medence drámai módon nyúlik az óceán hullámai felé, tükrözve minden naplementét, minden eltelt napot.

Ez a tengerparti szakasz sok szempontból évtizedek óta Sodi második otthona volt, távol mindentől. Tinédzserként kezdett táborozni a part mentén, később megmutatta a környéket feleségének. Miután apjával két másik házat épített Puerto Escondidóban, Sodi végül megvette a Casa Wabi óceánra néző telkét. “Beleszerettünk a hely energiájába” – mondja, hozzátéve, hogy ő maga és Corredor mindig vágyakoztak arra, hogy három gyermekük – Bosco, Mariana és Alvaro – megtapasztalja ezt a varázslatos helyet a Földön. “Mivel New Yorkban élünk, szerettem volna, ha gyermekeink megismerhetik mexikói gyökereiket és kultúrájukat.”

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Míg a Casa Wabi csak ideiglenes tartózkodási helyet biztosított a családnak a művészlakások mellett, új tengerparti házuk lehetővé teszi számukra, hogy addig maradjanak, amíg csak akarnak, és ezt ki is használták ebben az évben. A család március elején érkezett Puerto Escondidoba, hogy az óceán partján vészeljék át a világjárvány miatti New York-i őrületet, és azóta ott töltik mindennapjaikat. “Úgy gondoltuk, hogy csak néhány hétig maradunk, de végül rájöttünk, hogy ez a tökéletes hely számunkra és a gyerekeknek”

A kreativitás és a művészet szó szerint beleépült az új házba. Téglafalainak megvalósításához Sodi helyi kézművesekhez fordult. Az emberek összefogása, a közösség elősegítése Sodi rendkívüli otthonának középpontjában áll.

Forrás: www.architecturaldigest.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb