„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Környezetvédelem, energiatakarékosság

Bioüzemanyag jobban szennyez, mint a kőolajszármazék???

A hagyományos üzemanyagok használatánál sokkal jobban gyorsíthatja a káros éghajlatváltozást a bioüzemanyagok nagyarányú előállítása.

Ez ma hangzott el a környezetvédelmi szervezetek találkozóján Brüsszelben.

A tanulmány szerint a következő évtizedben 81-167 százalékkal nagyobb mértékű széndioxid-kibocsátást okozhat a bioüzemanyagok részarányának tervezett mértékű növelése, mint ha maradna a fosszilis anyagok jelenlegi mértékű használata.

Sajnálatos módon a hatást káros mivoltát elsősorban az okozza, hogy a bioüzemanyagok előállításához szükséges növényektermeléséhez újabb termőföldeket kell hasznosítani, ami  klímaváltozás lassításában kiemelten fontos szerepet játszó erdők kivágásával járhat.

Az európai országok jelentős része külföldről szeretné a bioüzemanyagot megvásárolni, mely nagyterületű trópusi erdők kivágását fogja előídézni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A neves testület kicsit korábban eldöntötte, hogy 10% bioüzemanyagot kell eladni a tagországoknak a kőolajszármazékok mellett.

Élelmiszerhiányt okozhat az üzemanyagok bio előállítása a földünkön hosszútávon, hiszen értékes földterületek is kárba veszhetnek bioüzemanyag termelés miatt.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb