„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: ultra-minimalista üzlethelyiség Kijevben

A balbek bureau által tervezett 6:19 Studio egy tetováló stúdió Kijev történelmi Podil negyedében. Az üzlet 111 négyzetméter alapterületű, egy lakóépület földszintjén helyezkedik el. A stúdió alapítója Ulyana Nesheva, ukrán művész, aki életét a művészetnek szentelte, így első stúdiójának belső tere stílusának és művészi látásmódjának tükröződése.

Koncepció. A csapat feladata volt, hogy tökéletes teret teremtsen a kreatív törekvésekhez. Ezt szem előtt tartva a cél egy olyan tetováló szalon kialakítása volt, amely egy kortárs művészeti műhelyhez hasonlít. Ulyana hozzátette: „A stúdió koncepciója az is, hogy minden művészünket stílusuk és színeik változatossága ellenére egyesíti a minimalizmus. Az egyszerűség a végső cél és a komplexitás legmagasabb formája.”

Folyamat. A minimalizmus koncepcióját követve az építészek megnyitották a teret, és a belső tér minden elemére összpontosítva, művészeti objektummá alakították azokat. A nyílt tervet úgy sikerült elérni, hogy kerek lyukat “vágtak” az egyenes metszetű architektúrába, növelték a meglévő nyílások magasságát, és több újat is hozzáadtak.

Tervezés. A stúdióban szinte nincs ajtó; minden helyiség egységes és kapcsolódik, így a látogatók azonnal egy nagy nyílt térben találják magukat. A bejárattól jobbra egy kellemes várakozóhelyet, balra pedig egyedi formájú, 800 kilós grafitbetonból készült asztal található. Az asztal egyesíti az összes területet, és egyszerre fogadóasztalként és munkafelületként szolgál a művészek számára, hogy megtervezzék jövőbeli alkotásaikat. Bársonyosan matt felülete éles ellentétben áll a csiszolt króm fényes vintage asztali lámpával.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A stúdió alapítója számára munkájának fontos része a művészet iránti szeretete. Ezért a belső tér minden eleme egy művészeti tárgy. A szín-és anyagpaletta a minimalizmus elveit követve egységes az egész térben, kohézív atmoszférát teremtve, és segítve a tökéletes munkakörnyezet megteremtését, ahol a hangsúly a készülőben lévő alkotásokon van.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb