Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: bútorok helyett pihenő függőágyakkal

A függőágy egy szövetből, hálóból vagy kötélből készült heveder, amelyet két vagy több rögzítési pontra függesztenek fel, és alvásra, pihenésre és heverészésre használják. Ezeket általában kertekben vagy szabadtéri területeken helyezik el, és főként melegebb éghajlatokon jellemzőbbek. Hasonlóképpen, a hálós padlók, mint átértelmezett függőágyak, hangulatos helyeket teremtenek a pihenéshez, és a zárt padlók helyettesítésével segítenek a fény elterjedésében az otthonokban.

Az alábbiakban összeválogattunk néhány példát olyan belső terekből, amelyekben függőágyakat és hálós padlót használnak az otthon különböző területein, mint pihenőhelyek:

A mexikói Yucatán-félszigeten található 90 négyzetméteres nyaraló, melyet David Cervera helyi építész tervezett, egy hálószoba, fürdőszoba, nappali és konyha kapott helyet. Cervera az otthon nyílásai közé függőágyakat függesztett fel, hogy pihenőhelyként szolgáljon a vendégeknek.

Fa burkolja a falakat, a padlót és a mennyezetet ebben a csehországi otthonban, amelyet az A1 Architects készített. A stúdió üveg- és fa erkélyeket épített be az egész otthonba, amelyek a belső tér különböző szintjeire néznek, és lehetővé teszik, hogy a fény átszűrődjön az emeletek között. Egy függőágyat helyeztek el egy nyeregtetős tetőtérbe, amelyet egy ablakkal láttak el, amely kitölti a kötet teljes homlokzatát, és kilátást nyújt a hegyvidéki erdőségre.

Az amerikai Samsel Architects cég által egy házaspár és az apósuk számára épített L-alakú parasztház belsejét üvegfelületek veszik körül és alkotják a falakat. Az észak-karolinai otthon a helyi mezőgazdasági épületek környezetéből vett példákat, és egy egyrétegű tetővel rendelkezik, amelyet a stúdió a haszonelvű farmszerkezetek modern értelmezéseként tervezett. A lakóterek padlótól mennyezetig érő üvegezése kilátást nyújt a mezőgazdasági területre, amelyet az ajtók és ablakok kereteihez kötött, szőtt szövet függőágyból élvezhetnek a lakók.

Szymon Hanczar lengyel tervező egy egész városi lakást zsúfolt össze egy 13 négyzetméteres rezidencián belül, okos tárolási megoldásokat alkalmazva, valamint a különböző helyiségeket és funkciókat egymásra helyezve és egymás fölé rendezve a helytakarékosság érdekében. A franciaágyat egy beépített félemelet tetejére helyezték, amely egy fehér csempével burkolt fürdőszobát és egy kis konyhát is magában foglal. A mikroapartman hátsó részén egy hálós függőágyat horgonyoztak le két fémhoroggal az otthon teljes szélességében, ami extra ülőhelyként szolgál.

A Japánban, Kamakura városában található House in Ofuna egy geometrikus formájú, háromszintes családi ház, amelyet a japán Level Architects stúdió tervezett. Az otthon egyszerű belső kialakítású, fehérre festett falakkal és fapadlóval. A stúdió az egész otthonban játszótereket épített be a gyermekek számára, és a mennyezeten és a falakon fémhorgokat szereltek fel hinták és függőágyak rögzítésére.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A Cadaval & Sola-Morales építészek által tervezett három vendégházból álló sorozatot ívelt betonfalak szegélyezik a mexikói Tepoztlan városában. A három ház egy hegy szélén helyezkedik el, és homorú formák követik a két terasz és az általuk körülvett tojás alakú medence profilját. A társalgó rész szabadtéri kialakítású, ahol a betonszerkezet nyílásain keresztül fák nőnek. A kanapék és nyugágyak helyett nagy függőágyak gyűjteménye tölti ki a lakóteret.

Ogawa Sekkei japán építész újította fel ezt a Gifu város külvárosában található kétszintes bérleményt, melyben egy földszinti bemutatótermet hozott létre, amely egy udvart, egy műtermet és egy társalgóteret foglal magában. Sekkei eltávolította az otthon falait, és a tér hátsó részén egy üvegparavánt helyezett el. Az építész a stúdióhoz fa toló-ajtókat is hozzáadott, amelyek elrejtik a társalgóhelyiséget, amelyben egy függőágy van, amelyet egy ablak alá akasztottak.

A holland építészpáros, Gwendolyn Huisman és Marijn Boterman háromszintes otthonukat Rotterdamban tervezték egy keskeny, mindössze 3,4 méter széles telken. A szobák az otthon szélességében húzódnak, és a homlokzatot és az építmény hátsó falát átszelő, teljes szélességű és magasságú ablakok következtében fény árasztja el őket. A nappaliban egy nagy ablak mellett egy üregben egy hálós padló került beépítésre.

Amikor Pérez Palacios és Alfonso de la Concha Rojas építészek egy nyugdíjas házaspárnak tervezték ezt a mexikói nyaralót, a falakat a Corev nevű krémszínű pasztával vonták be, hogy a kézműves stukkó hatását utánozzák. Az otthont három udvar köré rendezték, amelyek közül a legnagyobb és legközpontibb egy medencének és függőágynak ad otthont.

A mexikói Fábrica de Espacios cég építette a Casa Bosque Serenót a mexikói Aguascalientes városában. Az egész belső térben természetes fát, terrazzót, kézzel készített mozaikokat és betont alkalmaztak, amely nyitott terű lakberendezéssel rendelkezik. A nagy üvegezett ajtók beengedik a fényt, míg a nappali felett egy hálós padló köti össze a földszinti szintet a felette lévő felfüggesztett moziteremmel.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb