„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: 10 enteriőr, amely a legtöbbet hozza ki a szűk terekből

Ebben a galériánkban 10 olyan otthont mutatunk be, amelyek okosan használják ki a keskeny tereket, köztük szűk lakótereket, folyosókba ékelt konyhákat és vékony japán házak belső tereit.

A szűk városi területeken vagy történelmi épületekben megvalósuló projekteknek gyakran hosszú és keskeny belső terekkel kell megküzdeniük. Íme 10 példa olyan belső terekből, ahol a szűk tereket az intelligens tervezésnek köszönhetően teljes mértékben kihasználták:

1,8 Width House, Japán, a YUUA Architects & Associates tervezőiroda által

Ahogy a neve is mutatja, ennek a Tokió központjában található háznak a helyiségei mindössze 1,8 méter szélesek, így a japán YUUA Architects & Associates stúdiónak aprólékos gondossággal kellett megterveznie a belső teret.

A különböző terek közötti természetes válaszfalak létrehozásához osztott padlót használtak, a konyha és az étkező egyetlen fal mentén sorakozik, míg a sötét színséma célja, hogy “mélységérzetet” biztosítson.

Horta Nord Townhouse, Spanyolország, a DG Arquitecto Valencia tervezésében

A DG Arquitecto Valencia egy fiatal család felújítási projektjének részeként egy konyhát csempészett be egy átjáróba ebben a valenciai városi házban.

A fehér padlólapok és a magas mennyezetről lelógó lefelé irányuló világítás segít a térnek, hogy a keskeny arányok ellenére is nagyvonalúnak tűnjön.

196 Orchard lakás, USA, Alex P White tervezésében

Az amerikai tervező, Alex P White a manhattani Lower East Side-on egy magas színvonalú társasház modellegységét alkotta meg, amelyet a szabadon hagyott, nyugtató hatású betonmennyezet, a szürke vakolatú falak és a semleges tónusú dekoráció jellemez.

A keskeny nappaliban a formák és textúrák keveréke a beépített bútorokkal kombinálva további vizuális mélységet biztosít, a Los Angeles-i művész, Mary Little elefántcsont falikárpitjainak sorozatától kezdve a White által tervezett nagy diófa polcokon át a Frank Gehry által tervezett kartonpapír székig.

Notting Hill-i lakás, Egyesült Királyság, Francesco Pierazzi Architects tervei alapján

A Francesco Pierazzi Architects által felújított londoni maisonette egyik folyosójába egy apró, rétegelt lemezből készült dolgozószobát építettek be.

Hogy hangsúlyozzák az otthon magasságérzetét, a stúdió padlótól a mennyezetig érő ajtónyílásokat helyezett el az összes keskenyebb helyiségben, és a téglahéjat szabadon hagyták, amit sötét padlóburkolattal ellensúlyoztak.

Seochon mikro vendégház, Dél-Korea, a Z_Lab tervezésében

A Z_Lab nyugodt enteriőrje ennek az apró vendégháznak, amely Szöul északi részén, egy sikátorban található, egy korábbi hagyományos koreai otthonban, más néven hanokban kapott helyet.

A hosszú és egyenes vonalú fő térben különböző funkciók sorakoznak, a fapadon kialakított hangulatos olvasóhelytől a hosszú diófaasztalig, amely közvetlenül a süllyesztett vízfürdő mellett helyezkedik el.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

West Chelsea Apartment, USA, a BoND által

Ezt a New York Chelsea negyedében található hosszú és keskeny lakást a BoND építészstúdió újította fel, amely a válaszfalakat üvegajtókra cserélte, hogy több fény jusson a középső részbe, miközben “ünnepli a lakás hosszúkás arányait és maximalizálja a mélység illúzióját”.

Minden közművet, beleértve a konyhai és fürdőszobai berendezési tárgyakat is, az egyik falra költöztettek, hogy a másik szabadon maradjon a művészet bemutatására, míg a padlódeszkák iránya és a lineáris világítótestek segítenek hangsúlyozni a belső tér hosszát.

Bauhaus Tel Aviv-i lakás, Izrael, Amir Navon és Maayan Zusman tervei alapján

Egy “széfszobát” alakítottak át egy hangulatos tartalék hálószobává ennek a tel-avivi lakásnak a felújítása során Amir Navon építész és Maayan Zusman belsőépítész, akik Dana Sagive és Naama Tison Vilotsky diplomásokkal dolgoztak együtt.

A szélesség hiányának ellensúlyozására világos tónusú tölgyfából készült, halvány színekkel párosított, halványított tölgyfapadlót alkalmaztak, míg a helytakarékos tárolási megoldást két falap jelent, amelyekbe lyukakat fúrtak, hogy rézhorgokat tartsanak.

Love2 House, Japán, tervezte: Takeshi Hosaka

Ez a tokiói mikrootthon, amelyet Takeshi Hosaka építész saját maga és felesége számára tervezett, mindössze 19 négyzetméteres lineáris alaprajzban gyűjti össze a háztartási berendezéseket.

Hosaka az ókori római villák építészeti elveit kölcsönözve a betonfalakból kinyúló hét válaszfal segítségével osztotta fel az alváshoz, fürdéshez, étkezéshez és tanuláshoz szükséges tereket.

Birch and Clay Refugio, Egyesült Királyság, a Rise Design Studio tervezésében

Az egyik falba vágott polcok, a nagyvonalú ablakpárkány megtartása és a vaskos mosdókagyló és a fürdőkád finom átfedése révén a Rise Design Studio a legtöbbet tudta kihozni a korlátozott oldalsó térből ebben a fürdőszobában.

A helyiség arányait úgy választották meg, hogy illeszkedjen az átalakított londoni lakás szomszédos fényárnyékolójához, míg a sötétkék tadelakt falak és padló kontrasztot alkotnak a nyírfa rétegelt lemez mennyezettel, hogy a szilárdság benyomását keltsék.

La Odette, Spanyolország, a CRÜ által

A CRÜ építészstúdió feladata volt, hogy ezt a barcelonai lakást egy szűkös háromszobás otthonból tágas kétszobássá alakítsa át, miközben optimalizálja a helykihasználást.

A konyha-nappali részen eltávolította a válaszfalakat, hogy egy nyitott teret hozzon létre, nagy terrakotta padlócsempékkel és fehérre festett téglafalakkal.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb