„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Az U-RE-HERIT újradefiniálja a kortárs kulturális megőrzést és helyreállítást Ukrajna kontextusában

Egy nemzetközi európai kulturális projekt, az U-RE-HERIT kezdeményezést indított Ukrajna építészetének, örökségének és emlékezetének védelmében.

Az építészeti intézményekből álló széles konzorcium azért jött össze, hogy közös célt érjen el, az ukrán kultúra megőrzését. A folyamatban lévő válság miatt a projekt célja, hogy az örökséget a kulturális, társadalmi, környezeti és gazdasági fellendülés erőforrásaként kezelje. Ezenkívül a projekt azt reméli, hogy újradefiniálja a helyi kulturális identitást, és újjáépíti a várost a kollektív emlékezet érzékenységével.

A projekt 11 szervezetből álló konzorciumból áll, akik érdekeltek a háború utáni helyreállítás kényes kérdésének megoldásában. Ezen túlmenően az UREHERIT kezdeményezés úgy véli, hogy a kulturálisan jelentős projektek újraélesztése felerősítheti a helyi közösségeket, ami egy új és fenntartható Ukrajna regenerálódásához vezethet.

Az érintett partnerek a Litván Építészszövetség; Architects Sweden, Szövetségi Építészek és Okleveles Mérnöki Kamara, Ausztria (BKZT); Dán Királyi Akadémia; Technológiai és Építészeti Intézet (IBT); Román Építészrend; Az Építészek, Tervezők, Tájtervezők és Természetvédők Nemzeti Tanácsa (CNAPPC, Olaszország); a Német Építészek Szövetségi Kamara (BAK); Észt Építészek Szövetsége; Az Ukrán Építészek Nemzeti Szövetsége; Ro3kvit: Városi Koalíció Ukrajnáért; Kharkiv Építészeti Iskola az Európa Építészek Tanácsával társult partnerként.

A kezdeményezés néhány nagyon szükséges változást fog eredményezni ajánlások és kreatív stratégiák formájában. A projekt bemutatja az örökségértékértékelési módszertant, az örökség kulturálisan értelmes módon történő regenerálására vonatkozó stratégiákat, az ukrajnai szovjet lakások felújításának módszereit, valamint az építésziskolákban az oktatási programok tudatosságának javítását. Ezen túlmenően, az ajánlások az örökségvédelem részvételi folyamataira vonatkozó módszereket is tartalmaznak, amelyek az átdolgozás ezen formáján keresztül ösztönzik a gyógyulást.

“Ukrajnának, mint minden más helynek, személyre szabott megoldásokra van szüksége, nem copy-paste megoldásokra. Más projektpartnerekkel a kezdetektől fogva megegyeztünk abban, hogy betartjuk azt az elvet, hogy minden módszertant, ajánlást és javaslatot ukrán építészekkel, kulturális szakemberekkel és közösségekkel közösen hozunk létre, igyekezve a legjobb európai gyakorlatokat az egyedi ukrán környezethez igazítani.” – mondta Rūta Leitanaitė, a projekt kezdeményezője és koordinátora, a Litván Építészszövetség Tanácsának tagja.

Ahogy az ukrán és európai szakértők egyesítik erőiket, a projekt azt reméli, hogy elősegíti a folyamatos beszélgetést és a kétirányú tudáscserét az európaiak és az ukránok között. Ezen a finom közös alkotási folyamaton keresztül születhet meg a kortárs örökségmegőrzés újszerű ismerete. Ezen túlmenően a projekt a világ minden táján működő építészek közötti hosszú távú együttműködést is ösztönözni fogja, akiknek egyetlen célja a megőrzési folyamatok újragondolása a mai világban.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Mivel az ukrajnai válság még mindig tart, annak következményei geopolitikai, gazdasági, társadalmi és kulturális veszteségek formájában elérik a világ többi részét.

Az idei La Biennálé di Venezia 2023-ban az ukrán pavilon a „Jövő előtt” címet mutatta be. A kiállítás az összeomló jelenből jövő építésének lehetőségeit kutatta. Ezen túlmenően sok tervező kezdeményezi a terek új definícióinak megalkotását, hogy megfeleljenek a kialakuló válság igényeinek.

A DAGOPEN OÜ nemrég nyerte meg a szabványos ukrán családi ház tervezésére kiírt építészeti pályázatot, amely megfelel a válság kezeléséhez szükséges térbeli igényeknek. Végül Shigeru Ban nemrég bejelentette, hogy együttműködik Lviv önkormányzatával a kórház bővítésének megtervezése érdekében. A javaslat keresztrétegelt fát és a hagyományos famegmunkálási technikák által inspirált illesztéseket tartalmaz, hogy biztonságos és barátságos környezetet teremtsen a háború alatt megbetegedettek számára.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb