„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az STC Arquitectos újrahasznosított anyagokból épített egy kabint, az argentin erdőben

Ferde fém tető fedi és egy kültéri terasz veszi körbe az STC Arquitectos kabinját Argentínában, amelyet újrahasznosított anyagok felhasználásával építettek, mint például fémhulladék és olajcsövek.

A Refugio en La Paisanita elnevezésű kabin az Anisacate folyó mellett, az argentin La Paisanita városban található. A kabin egy lejtős, kanyargós kőfalakkal körülvett erdei telken épült. Az STC Arquitectos elmondta, hogy a 60 négyzetméteres projektet úgy tervezte, hogy szem előtt tartsa a környezetet, ezért az lábakra emelte, hogy ne sértse az erdő talaját, továbbá a megépítéséhez újrahasznosított anyagokat használt.

A hulladék anyagok felhasználásával a cég egy olyan szerkezetet alakított ki, amely kivitelezése és karbantartása megfizethető, valamint teljesen időjárásálló. A projekt tudatosságot közvetít az újrahasznosítás fontosságáról, és egy olyan fenntartható építési megoldást kínál, amely felhasználja az amúgy kidobásra kerülő, különféle anyagokat egy könnyen karbantartható szerkezetet alkot, továbbá kényelmes és teljesen funkcionális a modern ember számára.

A felhasznált anyagokat egy műhelyben dolgozták fel, mielőtt azokat a helyszínre szállították volna, így a telken már csak összeszerelniük kellett a szerkezetet. Az anyagok és azok bevonatának megválasztásánál a technológiai fenntarthatóság mellett a helyi éghajlathoz való alkalmazkodás és az alacsony környezeti hatás voltak a legfontosabb szempontok.

A kabin szerkezete függőlegesen és vízszintesen elhelyezett, nem használt olaj- fémcsövekből áll. A terasz padlóját újrahasznosított eukaliptusz fával burkolták. A kabin egyik meghatározó jellemzője a nagy hullámosított fém tető, amely felfelé “dől” a heggyel ellentétes irányban. A fémlemez függőleges csövek sorozatán nyugszik a terasz kerülete mentén.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tető szándékos túlnyúlása egy fedett teraszt hoz létre, amely U-alakban veszi körbe a kabint. Az összes fémlemez egy régi mezőgazdasági fészerből származik, a rozsdásabbakat pedig bontási munkákból mentették meg.

Fekete kerettel ellátott ablakok és üvegajtók szakítják meg kabin három oldalát, melyek szintén hullámlemezből készült tolóajtókkal boríthatók be, a szokásos függöny-megoldás helyett. Ez a kialakítás lehetővé teszi a ház teljes bezárását, ha az időjárási viszonyok megkövetelik, vagy ha az használaton kívül van.

A kabin belsejében egy nappali és konyha, egy fürdőszoba és egy hálószoba található. Fapadló, fehér falak és újrahasznosított pajtaajtók öltöztetik a minimális helyiségeket, de számos helyen megjelenik a fém is, csövek maradványainak formájában. A kültéri fedett terasz székekkel, két lámpatesttel és a hátulján elhelyezett beton falba épített vasbeton pulttal van felszerelve, hogy a lakók élvezhessék a kültér nyugalmát.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb