„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az S-AR egy dekonstruált komplexumot hozott létre a mexikói erdőben

A mexikói S-AR stúdió befejezte a központi platform körül elhelyezkedő épületek sorozatát, a mexikói Nuevo Leónban. A stúdió – ​​korábban Stacion ARquitectura néven – 2022-ben a Glamping Concentric és a The Outlands erdei célpontjaként tervezte a projektet.

Az építmények együttesen 210,75 négyzetméter kiterjedésűek, és az egész erdős területen elterjedtek Monterrey külvárosában, Sierra de Santiago-ban. A projekt célja, hogy több szintű kapcsolatokat hozzon létre: emberek, az adott táj szerkezetei, valamint az épületek és az erdő között.

A szürke, fekete, fehér, sárga és piros kromatikus palettákkal összeállított épületeket az erdő barnája, zöldje és feketéje magába szívja, anyagon és programon keresztül kapcsolódva a tájhoz és egymáshoz. A szerkezetek “a védelem és biztonság jóságát az építészetben az erdő erejével és látszólagos változatlanságával szövik össze” – mondta a stúdió.

A központi téglalap alakú emelvény a kemping szíveként szolgál, egy süllyesztett, kör alakú pihenősarokkal a tábortűz körül és egy szabadtéri étkezővel. A gyülekező tér beton- és kőfalakkal, valamint fakéreg-töltőanyaggal rendelkezik. A nyers fából készült asztalok és padok meleg hangulatot kölcsönöznek.

A gyülekező mellett – és egy betonlépcsőkön felfelé – van egy többcélú helyiség, amely egy régi kéményes teraszról emelvényre épült. Acél és fa kombinációjából készült, és a központi platform hosszában fut. Az épület három oldalát vékony hullámos fémtető borítja, padlótól a mennyezetig érő üvegfalakkal, amelyek behúzódnak és a gyülekezőhelyre nyílnak.

Belül meleg faburkolatok a durva kő kandallót állítják egymás mellé, míg egy kör alakú központi ablak kontrasztja az ortogonális vonalakat. A gyülekező szélessége mentén egy téglalap alakú betondoboz található, amely a konyhát tartja. A fekete acélajtók oldalra gördülnek, és egy lineáris főzőteret tárnak fel, amelyet egy másik acélkapu támaszt meg, és egy szellős pavilont hoz létre.

A lejtős területen elkülönülnek a hálófülkék – egymástól távol, hogy biztosítsák a vendégek magánéletét. Az egyik kabin betonplatformra emelt oromzatos forma, félköríves terasszal. A kabint ezüst hullámos fém borítja, fekete díszítéssel és fapadlóval. A belső tér az oromzat végén kap fényt egy kis lőrés ablakon keresztül az emelkedő oldalon, és egy nagy tolóajtón keresztül a lejtőkön.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A másik kabin – egy feketített fával burkolt kis betondoboz – éppen akkora, mint egy ágy, egy fával burkolt helyiségben egy nagy négyzet alakú ablak alá bújtatva. A vendégek egy vékony piros korláttal védett tetőteraszra mászhatnak fel az oldalán lévő létrán keresztül. A végső szerkezet egy rejtélyes betonkocka, amely a közös fürdőszobákat tartalmazza.

A beöntött szerkezetet keskeny íves ajtónyílás jelzi, és belül játszik a geometriával egy téglalap alakú bódéval, egy kör alakú tükörrel és egy háromszögletű kupakkal. A falak mentén lévő tetőablakon keresztül beszűrődik a fény, és a fa díszítések kiemelik a tömör betont.

Az S-AR affinitása az eltúlzott geometria, valamint a fa és beton kombinációja iránt nyilvánvaló a Monterreyben található kis kápolna kialakításában. Az egyszobás épület meredek lejtős tetővel rendelkezik, belül íves favázas.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb