„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

Az RSHP nyerte meg a Jean Moulin versenyét egy alacsony CO2 kibocstású fejlesztéssel

Az RSHP megnyerte a Jean Moulin telephely alacsony szén-dioxid-kibocsátású vegyes felhasználású fejlesztéssé történő átalakítását célzó versenyt a párizsi La Défense-ben.

A verseny része a párizsi üzleti negyed kezdeményezésnek, amelynek célja, hogy a világ első szén-dioxid-kibocsátás utáni üzleti negyedévé váljon, elindítva az „Empreintes”-t, amelynek célja öt városi helyszín forradalmasítása a kerület perifériáján. A szomszédos városközpontokkal való együttműködés révén a program különféle fenntartható vegyes használatú ingatlanok létrehozását reméli.

Az RSHP fejlesztési javaslata a jelenleg közúti infrastruktúra által beárnyékolt városi üzleti övezet újjáélesztését, vegyes használatú fejlesztés és új közterület bevezetését irányozza elő. A La Défense-t Puteaux városközpontjával összekötő projekt társadalmi és kulturális mérföldkővé kíván válni.

A vegyes felhasználású épület egy kétszintes építmény, amely rekreációs, sport- és szórakozóhelyeket kínál, amelyek a La Défense környéket szolgálják ki. A koncepció részét képezi egy étterem, egy fedett piac festői tetőterasszal, egy nagy hegymászó terem, egy jógaterület, egy kávézó és egy pavilon élénk társadalmi és kulturális eseményekhez – mindezt a helyiekkel együttműködve tervezték.

Puteaux és az Esplanade de La Défense között zöld sétány szeli át a parkokat és a nyilvános tereket, népszerűsítve a kerékpárutakat, a gyalogos utakat és a tömegközlekedési lehetőségeket. A központi sétány mentén két jól elkülönülő, rugalmas formájú és zöldtetős szerkezet – az egyik magas és vékony épületben lakások, egy másik hosszabb, alacsonyabb szerkezetben pedig modern irodahelyiségek – helyezkednek el egymás mellett.

“A projekt jelentős kihívást jelent, mivel egy intersticiális oldalt foglal el, amelyet jelenleg nagyszabású infrastruktúra ural, és radikális szintváltozások jellemzik, amelyekben jelenleg szinte lehetetlen eligazodni. Éppen ezért tartjuk olyan fontosnak ezt a projektet, hogy szemléltetjük azt a tényt, hogy az ilyen nehéz környezeteket olyan helyekké lehet alakítani, ahol a jövő nemzedékei jól élhetnek és dolgozhatnak, és egy inkluzív, példaértékű vegyes felhasználású, alacsony szén-dioxid-kibocsátású fejlesztést valósíthatunk meg.” – mondta Stephen Barrett,az RSHP partnere.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az RSHP Jean Moulin projektjének célja a szén-dioxid-kibocsátás 50%-os csökkentése mind a működési, mind a megtestesült szén-dioxidot figyelembe véve. A természeti szempontokat, mint például a tájolást, a napsugárzást, valamint a fényhez és a kilátáshoz való hozzáférést, optimalizálták az épületek tervezésében.

Ezenkívül a tervezési módszer kreatív energiamegosztási sémákat és műszaki komponensek újrahasznosítási technikákat tartalmaz. Az épület modularitása és az előregyártott faszerkezetek miatt a projekt célja a kisebb kezdeti szénlábnyom, kevesebb építési hulladék és a közösség kisebb zavarása.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb