„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az nyilvános látogatói központ az új “orosz architectúrális identitást” képviseli

Az oroszországi modern építészet egyik legnagyobb problémája az identitás hiánya. Napjainkban az orosz építészek gyakran utánozzák más országok kortárs vonásait, aminek eredményeként a nemzeti identitás teljesen hiányzik az újonnan épített környezetben.

A Megabudka moszkvai iroda építészei kutatásokat végeztek, és ennek eredményeként kialakították saját elképzelésüket egy új orosz stílusról. A létrehozott építészeti stílus nem mesterséges, a nemzeti építészetben és mentalitásban rejlő kulturális és értékbeli szempontok újragondolásán alapul. A megközelítést számos modern tervező és építész részvételével dolgozták ki, rendszerezték és az orosz formatervezés meghatározójává alakították. Ez segít abban, hogy ne lépjünk túl két fogalom kombinációjának rugalmas értelmezésén: az avantgárd és a hagyományos.

Az első, a Megabudka építészeti iroda projektje, az új orosz stílus alapján épült szerkezet a Lipeck régióban, a Kudykina Gora (oroszul fordítva: Kudyk -hegy) parkban található. Az építkezés előtt a tulajdonosok több éve fejlesztették a parkot az irodával együtt. Az “újragondolt nemzeti identitás” gondolata a fejlődés alapjaiban rejlik. Bármilyen tárgy: logó, kabala, étel, betűtípus, tervezési elvek, építészet és hasonlók csak akkor jelennek meg a parkban, ha megfelel az identitás általános fogalmának.

A nyilvános látogatói központ épületegyüttese a körútvonal mentén található. A parkon átívelő körút a nyilvános parkolóból indul, és a komplexum további navigáció nélkül irányítja a látogatókat. A hatás fokozása érdekében az épület első blokkját a vendégek előre jelzett mozgása felé fordítják. Az épületek a bejárat központi tengelyéhez képest eltolódnak, hogy ne akadályozzák a park ikonikus nevezetességének – az erődnek – perspektivikus nézetét.

A komplexum különböző magasságú és ellentétes geometriájú blokkokból áll. Minden szerkezetnek megvan a maga funkciója. A blokkok hangulatos, kényelmes méretű épületfrontot alkotnak, amely az óváros egyik utcatöredékére emlékeztet. A jövőben az építkezést további, különböző funkciókat betöltő blokkokkal kívánják befejezni. Ezzel teljessé válik az egész komplexum, és a tulajdonosok az irodával együtt átgondolhatják a legjobb stratégiát a park látogatóinak igényei szerint.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Minden blokk egyetlen stylobate-on áll, melyeket a tetőn lévő fa terasz egyesíti. A modern építészetben a stylobate az épület lépcsőzetes alagsorának felső része, vagy a közös alagsor, amely több épületet egyesít. Ez az alagsori helyiség a műszaki és tároló helyiségeknek ad helyet. A szintkülönbségek alkalmazásának köszönhetően a terasz megfigyelőplatformmá válik, ahonnan drámai kilátás nyílik a tóra, az erődre és Gorynych (az orosz mesék népi hőse) tüzes lélegzetű szobrára, amely az egyik fő attrakció a parkban.

A homlokzat ébenfából készült- a fekete az orosz faépítészet valódi színe. A drámai homlokzatot a belső terek meleg fényei egészítik ki. Az épület térfogata évszaktól függetlenül jól illeszkedik a tájhoz: a fehér havon a lehető legkiemelkedőbb, a meleg évszakokban pedig összeolvad a környező erdő fatörzseinek vonalával. A belső terek részletessége számtalan hagyományos orosz motívumot foglal magában. Az anyag-és színpaletta rendkívül széles és gazdag, a bőség üzenetét közvetíti.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb