„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Az MVRDV, Adrian Lahoud és a HCH eszközöket és stratégiákat fejleszt ki az éghajlat által kiváltott veszélyekhez való alkalmazkodásra

Építészek, várostervezők és kutatók a világ minden tájáról dolgoznak megoldásokon a klímaváltozás növekvő fenyegetésének, valamint a tengerszint és a viharhullámok éghajlat által kiváltott emelkedésének kezelésére.

Ezek közül az MVRDV a North Creek Collective részeként egy sor javaslatot tett közzé Vancouver városa számára, feltérképezve a vízparti épületek, a táj és az infrastruktúra lehetséges adaptációit. Hasonlóképpen, egy kutatócsoport Adrian Lahoud vezetésével kifejlesztette a Second Sea Calculator-t, egy digitális eszközt, amely megbecsüli a különböző nemzetek part menti városaiban okozott pénzügyi károkat, míg a Human Climate Horizons egy platformot fejlesztett ki a különböző szintek a globális felmelegedés hatással lesz az emberek életére.

Sea Level Rise katalógus / MVRDV

A Sea2City Design Challenge-re válaszul az MVRDV egy sor javaslatot terjesztett elő Vancouver számára a False Creek, a város központjában elhelyezkedő víztömeg városi jövőjének vizsgálatára. A projekt eredménye egy átfogó katalógus a megoldásokról és adaptációkról, amelyeket a tengerparti épületek és infrastruktúrák alkalmazhatnak, hogy ellenálló képességet teremtsenek az emelkedő tengerszinttel szemben.

A Sea Level Rise katalógus példákat kínál a meglévő épületek adaptálására, valamint új struktúrák kifejlesztésére, hogy megfeleljenek a tengerparti városok változó körülményeinek. Ide tartoznak az árvízhez alkalmazkodó polgári házak közösségi teraszokkal, a középső házak szerkezeti vázaikká redukálva a rugalmas nyilvános programok befogadására, valamint a toronyházak, amelyek mobilitási csomópontként szolgálhatnak a szárazföldi és vízi közlekedési módok összekapcsolásához.

Lebegő élőhely-szigetek, adaptív házak, sport- és kulturális létesítmények is a katalógus részét képezik, amelyek mindegyike az árvízállóságot hivatott növelni áteresztő talajburkolatok és esővíz-pufferek beépítésével.

Second Sea Calculator – Adian Lahoud

A COP27 alkalmából Adian Lahoud vezette kutatócsoport kifejlesztette a Second Sea alkalmazást, amely felméri a tengerparti városok éghajlati kárpótlását az emelkedő tengerszint miatt. Az alkalmazás 136 város adatait használja fel, és számlákat állít elő a károk 2100-ig várható költségeinek részletezésére.

A költségeket a CO2-kibocsátás felelőssége befolyásolja, kiemelve a gazdag országok éghajlati kárpótlási kötelezettségeit, valamint a történelmi egyensúlyhiány kezelését. Ezzel a kezdeményezéssel a kutatók az adatok kézzelfoghatóvá és érthetővé tételével kívánják előmozdítani az éghajlati fellépést.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Emberi éghajlati horizontok

Az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programjával közösen kifejlesztett Human Climate Horizons egy olyan adatvizualizációs platform, amely feltárja az éghajlatváltozás emberi hatásait és annak az emberi biztonságra gyakorolt hatásait szerte a világon, fókuszba állítva a leginkább veszélyeztetett régiókat és helyszíneket. A platform tartalmazza az átlagos éves hőmérsékletet, valamint a helyi hőmérséklet-előrejelzéseket, amelyek feltárják a jövőbeli felmelegedés mintáit, adatokat, amelyek bemutatják az energiafogyasztás hatását, valamint azt, hogy az hogyan kapcsolódik a melegebb hőmérsékletekhez, valamint azt, hogy ezek a változó körülmények hogyan befolyásolják az emberek munkaképességét.

Az időjárásnak kitett iparágakra összpontosít, mint a mezőgazdaság, az építőipar, a bányászat és a gyártás. A platform célja, hogy nyílt hozzáférést biztosítson a jelenlegi és jövőbeli hatásokkal kapcsolatos adatokhoz, ezzel segítve a döntéshozók tájékoztatását és a beszélgetés megváltoztatásában.

A városok szerte a világon elkezdték kidolgozni az éghajlatváltozás káros hatásainak mérséklését és jobb és biztonságosabb környezet kialakítását polgáraik számára. Mivel 2023 júliusát a valaha feljegyzett legmelegebb hónapnak nyilvánították, nem szabad figyelmen kívül hagyni e stratégiák sürgősségét. A Klíma Akciótervezés mellett a városok helyspecifikus intézkedéseket is alkalmaznak, beleértve a klímamenedékek biztosítását, a zöld infrastruktúra bővítését, fényvisszaverő felületek alkalmazását, vagy vízi elemeket és nyilvános medencéket biztosítanak polgáraik számára.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb