„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az FRPO áttetsző polikarbonát toronnyal hozta létre az “energia katedrálisát”

Az FRPO építészeti stúdió megtervezte a DH Palencia, egy spanyolországi hőerőmű épületét, amely egy lámpásszerű épületből és egy szomszédos toronyból álló beton alapból áll. A Palenciában található, 1960 négyzetméteres épület a város új fűtési hálózatának központja.

Hőenergiát villamos energiává alakít át megújuló források felhasználásával, beleértve a helyi erdőkből származó biomasszát, és láthatóvá teszi a folyamatot a nyilvánosság oktatása érdekében. Az FRPO az energetikai és a gazdasági körforgás elvére támaszkodott az épület tervezésekor, melynek alapja helyben öntött betonból és vasbeton födémekből készült.

Az erőmű alapja, amelyet a stúdió “nehézbeton fürdőkádként” jellemez, megtámasztja az épület gépeit, és egy föld alatti biomassza siló fölött helyezkedik el. Fölötte a stúdió acélból és műanyagból áttetsző bordás homlokzatot épített fel. Ez dekoratív kontrasztot teremt a beton alappal és az épület nagy horganyzott acél kapuival szemben.

Az FRPO azt is szerette volna, hogy a homlokzat áttetsző legyen, hogy szimbolizálja az épület azon célját, hogy megjelenítse a hagyományos fűtési technológiákról, például a gázfűtésről a tisztább energiára való átmenetet. 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A DH Palencia főépülete mellett található egy áttetsző torony, amely szintén hornyolt polikarbonáttal van burkolva, és célja, hogy kivezesse a füstöt a fűtési rendszer szűrési folyamatából. Az erőmű belsejében az FRPO úgy alakította ki a belső teret, hogy a látogatók megfigyelhessék az energiafolyamatot. 

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb