„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Az évszakok változása inspirálta a minimalista szépségszalon koncepcióját

Az 50 négyzetméteres Siki szépségszalont a FATHOM építészei kivitelezték Japán Hirosima városában, ultra-minimalista megközelítéssel, brutalista stílusban. A szalon koncepciója az évszakok változásának ötletén alapult, ami egy 360 fokban, egy központi tengely körül forgatható hatalmas tükörben nyilvánul meg.

“Azt akarom, hogy a vendégeim élvezzék a[z] [át]változást, mint a változó évszakokat.” – mondta a szalon tulajdonosa. Ennek megfelelően egy hatalmas tükröt helyeztek el az üzlethelyiség közepére, mely egy központi tengelyen, szabadon áll. A tükör elforgatásával a tér az év 365 napján apránként átalakul.

A projekt kiindulópontja a menetes rozsdamentes acélból készült kerek csövek beépítése volt a mennyezetről a padlóra. A tengely mentén egy nagyméretű, kétoldalú monolitikus tükör került rögzítésre, mint egy tükrös fal. Az egyik oldalán a hajvágó állomás van, a másik oldalon pedig a hajmosáshoz szükséges eszközök és berendezések találhatók.

Annak érdekében, hogy hangsúlyozzák a forgó tükör jelenlétét a tér közepén, az épület eredeti, nyers betonvázát felfedték, hogy egyszerűbbé és élesebbé tegyék a teret. A tér az óramutató járásával megegyező irányban fut az épület fala körül, a bejárattól az ablakpárkányba épített hosszú várakozó padig, a kávézó pultjáig, amely italokat szolgál fel az ügyfeleknek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A központi tükör elforgatásakor minden funkció egyszer közelebb kerül egymáshoz, majd távolodik egymástól, végtelen kiterjedést kifejezve, mint a világűr egy apró térben. Ez a megoldás szintén segít optikailag megnagyobbítani az egyébként szűk teret. “Az a tény, hogy a napi környezet apránként változik a forgás révén, pont olyan, mint a föld, amelyen élünk. Remélem, hogy az emberek élvezni fogják a mindennapi élet egyszerű gazdagságát, amelyet a táj alkalmi változása hoz létre, amikor a tükör elforog.” – tette hozzá a tulajdonos.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb