„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az AR Design Studio egy geometrikus faházat hozott létre a winchesteri erdőben

Az AR Design Studio építésziroda egy játékos geometriájú faházat készített egy ház kertjében az Egyesült Királyságban, Winchesterben. A Climber’s Cabin névre keresztelt faszerkezetet a tulajdonosok kertjének hátsó részén található erdőben való pihenésre tervezték, ami vendégházként is funkcionál.

A faház négy A-keretes gerendázat felhasználásával épült, amelyek “az általános forma alapját adták, miközben elég rugalmasak maradtak ahhoz, hogy a végső, játékos geometriába formálódjanak” – mondta az AR Design Studio a projekt kapcsán. “Az ügyfélnek tetszett a háromszög alakú forma, és olyasmit akart, ami zökkenőmentesen illeszkedik a helyszín zöldellő karakterébe, miközben könnyen megépíthető, és kis alapterület mellett maximalizálja a belső teret.”

A kis faházban négy ember fér el. Az újrahasznosított deszkákkal burkolt, nyitott élettér bővelkedik természetes fényben, a helyben beszerzett cédrus zsindelyek közé rögzített nagyméretű képablakon keresztül. A lakótér hátsó részén található egy szoba, amelyben emeletes ágyak vannak, amelyekhez egy nyíláson keresztül lehet hozzáférni, valamint egy kis WC. E terek fölött egy félemelet található egy franciaággyal. Ezen az emelt szinten kisebb ablakokat építettek be.

A faházat egyszerű építési módszerekkel, újrahasznosított és helyben beszerzett természetes anyagok felhasználásával tervezték, ami azt jelenti, hogy a család az Egyesült Királyságban a koronavírus okozta zárlatok idején is meg tudta építeni a faházat. “A projektet az alapoktól kezdve DIY “önépítésként” terveztük” – mondta a stúdió. “Egy egyszerű szerkezeti terv tájékoztatta a tervezést, és biztosította, hogy az épületet egy kis csapat is megvalósíthatóan összeállíthassa. A hagyományos építési módszer, a gerendák vízszintesen történő összeszerelése, majd függőlegesen történő felhúzása kiküszöbölte a nehézgépek szükségességét, és ez volt az egyik egyetlen módja annak, hogy az önépítők elérjék a kívánt magasságot.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tulajdonos hegymászás és a természet iránti szeretete után elnevezett faház a természetbe való visszavonulást szolgálja. Az üvegablakok használata a faház organikus környezetét tükrözi, a lombhullató fák és a patak tükröződik a helyben beszerzett cédrus zsindelyek közé rögzített nagy képablakban.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb