Home / Hírek / Ausztria a 3. legnagyobb naplopó a világon

Ausztria a 3. legnagyobb naplopó a világon

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Tudta Ön, hogy az Osztrákok naplopók?

Ezt most igen jó értelemben kell érteni. Bárcsak a magyarok fele annyira lennének napenergia- hasznosítók, mint a sógorok. 

Pár hete avatták fel az ötmilliomodik négyzetméter napkollektort Sieghartskirchenben, Alsó- Ausztriában. Ez a rendszer 1.087 négyzetméteres volt és ezzel a világ 3. helyére került Ausztria napenergia hasznosításban. Ez az utolsó beruházás, amely 1.087 m2=62.500 liter fűtőolaj éves megtakarítást jelent.

Már most is a világ vezetői közé tartoznak, de 2020-ig megduplázzák, azaz 10 millió négyzetméterre tervezik a beépített napkollektorok felületét, mondta a környezetvédelmi miniszter, Nikolaus Berlakovich. Napkollektoros energiaellátás megvalósítására 9 millió Eurót állított készenlétbe Ausztria környezetvédelmi minisztériuma 2012-ben.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

A világon az első két helyet Izrael és Ciprus könyvelheti el a napenergia hasznosítás egy főre jutó mértékét tekintve. 

Ausztriában az eddig felszerelt 5 millió négyzetméter kollektorfelület 500.000 tonna CO2-t és 150 millió eurót takarít meg energiaköltségben évente. Gazdaságilag nézve a szolártermikus szektornak ez a teljesítmény 420 millió forgalmat jelent évente, 79 %-ot az exportkvótában és 4.000 állandó munkahelyet.

 Jelenleg 1.920 gigawattóra hőt termelnek az osztrákok évente.

Az első ötmillió négyzetméter napkollektorhoz 30 év kellett az osztrákoknak, de vállalják, hogy a következő 5 millió négyzetmétert már 8 év alatt felszerelik.

Az EU-ban az energiaszükséglet 49 %-át teszi ki a fűtés és a hűtési energia igény. 

Abban az esetben, ha hazánkban hasonló mennyiségű napkollektor lenne, mint Ausztriában, akkor minden egyes lakásra 1,5 m2 napkollektor jutna, ami a használati melegvíz igényünk felét kiszolgálná. Tehát Ausztriában a használati melegvíz igénynél sokkal nagyobb mennyiségben állítanak elő melegvizet, mely a fűtési rendszereket szolgálja.

kp.hu ugyfelszolgalata

Ajánló

Minimál, modern ház

Családi ház építés 2016-ban. Hasznos tudnivalók.

Aki családi ház építésére vállalkozik 2016-ban, annak összetetten kell gondolkodnia és döntéseket hoznia annak érdekében, ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.